Ενεργοποιήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, στον αριθμό 1110, για τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Προέδρου του ΙΣΑ Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη το τηλεφωνικό κέντρο ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι θα παράσχουν συμβουλές και θα υποστηρίζουν πυρόπληκτους.Σε περίπτωση που η επιστημονική ομάδα το κρίνει αναγκαίο κινητές μονάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα μεταβαίνουν στα σημεία που βρίσκονται οι πολίτες για να τους παράσχουν και από κοντά την κατάλληλη υποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ

Πατούλης: Θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των πληγέντων

OI σχετικές δράσεις συντονίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και μέλος του Δ.Σ του ΙΣΑ Γ. Κεχρή, το συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων Δρ. Π. Ευσταθίου και τη Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής Α. Μεγάλου.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης 1110, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Στη μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια και κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους. Ο ΙΣΑ,η Περιφέρεια Αττικής, το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό μας βρίσκονται δίπλα στους πυροπαθείς συμπολίτες μας. Είμαστε στη πρώτη γραμμή της προσπάθειας στήριξης των πληγέντων και στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι ομάδες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους και θα δίνουν οδηγίες προς τους πολίτες προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν τις τραγικές επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών που είχαν ως συνέπεια να χάσουν τις εστίες και τις περιουσίες τους».

Τέλος να σημειωθεί ότι συνεχίζουν το έργο τους και τα μικτά κλιμάκια εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών και Ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Χθες το πρωί ο Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Υγείας Γ. Κεχρή επισκέφθηκε τα μικτά κλιμάκια που έχουν αναλάβει δράση και βρίσκονται στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία τροφοδοσίας που έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τους πυρόπληκτους στις Αφίδνες, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Στέφανο, το Κρυονέρι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.