Οι ημερομηνίες για την έναρξη του 19oυ Motor Festival, της κορυφαίας μηχανοκίνητης γιορτής στην Ελλάδα, πλησιάζουν. Από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, επαγγελματίες οδηγοί από όλους τους χώρους της μηχανοκίνησης θα δώσουν μια σειρά από μοναδικές παραστάσεις για τις οποίες προετοιμάζονται από την αρχή του έτους, οπότε και ανακοινώθηκε το event, το 19ο κατά σειρά, μιας διοργάνωσης που διαχρονικά έχει ως στόχο να ενώνει και να αναδεικνύει τον κόσμο της μηχανοκίνησης, προβάλλοντας στο μέγιστο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το 19ο Motor Festival έχει, όμως, πλέον, ως παράλληλο βασικό στόχο να βοηθήσει εμπράκτως στην απόλυτη αναγκαιότητα της προστασίας και ανάπλασης του δασικού πλούτου της χώρας μας.

Σίγουρα τέτοια εποχή θα παρουσιάζονταν τα Show αλλά και τα όσα θα ζήσουν από κοντά όσοι δώσουν το «παρών» στο 19o Motor Festival «One is a Κing» ωστόσο, δυστυχώς, τα δυσάρεστα γεγονότα με τις βιβλικές καταστροφές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα μας αλλάζουν την κατεύθυνση και διάθεση των διοργανωτών και των επαγγελματιών οδηγών που θα λάβουν μέρος.

Με απόφαση του διοργανωτή, Μιχάλη Κοντιζά, ανακοινώνεται πως όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την αναδάσωση της Πάρνηθας, ενώ, επιπλέον, θα γίνουν δράσεις ώστε οι επαγγελματίες οδηγοί του 19ου Motor Festival, αλλά και όσοι ακόμη θέλουν να μετάσχουν, να λάβουν μέρος βοηθώντας δια ζώσης στη δενδροφύτευση.

Χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κοντιζάς δήλωσε:

«Καταρχάς είναι θλιβερά και τραγικά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες. Το ελάχιστο που οφείλω να κάνω είναι να διαθέσω όλα τα έσοδα της διοργάνωσης με σκοπό την αναδάσωση των καμένων δασών στην Πάρνηθα.

Ήδη δεκάδες οδηγοί και αθλητές της μηχανοκίνησης έχουν ταχθεί δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και μέχρι το πέρας της διοργάνωσης έχουμε σκοπό να συγκεντρώσουμε εκατοντάδες ακόμη εθελοντές που θα βοηθήσουν στην δενδροφύτευση. Κάνω έκκληση προς όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν και να βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτή την πρωτοβουλία, να έρθουν στις 17-19 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ να δηλώσουν ενδιαφέρον ως εθελοντές, αλλά και να ζήσουν άλλο ένα αξεπέραστο 19ο Motor Festival.

Μετά μια… γροθιά, όλοι μαζί, να πάμε να φυτέψουμε όσα περισσότερα δέντρα γίνεται, να δώσουμε ξανά οξυγόνο στη χώρα μας που αργοπεθαίνει».

Ραντεβού 17-19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. 19th Motor Festival One is a king, σε μια ακόμη μεγαλειώδη μηχανοκίνητη παράσταση. Πατάμε γκάζι για.. ιερό σκοπό! Δίνουμε οξυγόνο στο μέλλον μας!!!