Η Δανάη Μπάρκα ήταν από τις πρώτες παρουσιάστριες οι οποίες μπήκαν αμέσως στη δράση για την βοήθεια των πυρόπληκτων. Μέσα από τις φωτογραφίες και τα μηνύματά της στα social media η ηθοποιός και παρουσιάστρια βοήθησε ενεργά προκειμένου να φτάσουν τροφές και υλικά πρώτης ανάγκης στις κόκκινες περιοχές.

Αυτή τη φορά, η Δανάη Μπάρκα δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες, περιέγραψε στο instagram…

“Ο αγαπημένος μου -σε όλο τον κόσμο-λογαριασμός είναι @oallosanthropos .Τους γνώρισα στις φωτιές στο Μάτι, αλλά φέτος τους αγάπησα ακόμα περισσότερο. Η οργάνωση, η πίστη σ ένα καλύτερο αύριο, η αλληλεγγύη, η αυταπάρνηση, η ταχύτητα που λειτουργούν είναι κάτι το ασύλληπτο.

Σε όλο αυτό εν τω μεταξύ δεν χάνουν ποτέ το χαμόγελο τους,το κέφι τους και την αγάπη γι αυτό που κανουν. Αυτό θα πει «ωραίος ανθρωπος» γιατί ο άλλος άνθρωπος είναι ωραίος άνθρωπος. Και ωραίοι άνθρωποι δεν είναι μόνο τα παιδιά που όλη μέρα είναι εκεί.Ωραιοι άνθρωποι είστε οοολοι εσείς που ενώ μπορεί να βρίσκεστε μακρυά, ενώ μπορεί να κάνετε διακοπές, ενώ μπορεί να δουλεύετε…στέλνετε ακόμα και ένα πακέτο μακαρόνια για να είστε «παρόντες». Τα πράγματα που συλλέγονται και η ένωση που έχει γίνει είναι συγκινητική. Ο,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, όσο έχουμε ο ένας τον άλλον μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Οι πληροφορίες που μπορεί να διαδοθούν μέσω σοσιαλ μίντια είναι τόσο χρήσιμες και τόσο δυνατές που πραγματικά σώζουν ζωές. Είμαστε όλοι μαζί ,κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Δεν υπάρχει «καλύτερος» και «χειρότερος»..είμαστε όλοι ένα και θα καταφέρουμε τα πάντα. Μπραβο ρε παιδιά,μπραβο. Ο θυμός όλων μας για όλο αυτό που συμβαίνει είναι τεράστιος, η πίκρα μας, η απογοήτευση μας όμως με ανθρώπους σαν αυτούς μετατρέπουμε τα αρνητικά σε προσφορά κι όλα ομορφαίνουν.
Έχετε καταλάβει την δύναμη μας όταν είμαστε ενωμένοι;;; Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ακόμα και να σώσουμε ζωές. Ναι, η ένωση και η αγάπη σώζει ζωές και όλα θα ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες αν είμαστε ΜΑΖΙ. Μεγάλη ευλογία να υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που σκέφτονται τον διπλανό τους και μας το μεταδίδουν. Μεγάλη ευλογία η αγάπη. Μεγάλη ευλογία η αλληλεγγύη. Μεγάλη ευλογία η προσπάθεια. Όσο είμαστε άνθρωποι, ο κοσμος ομορφαίνει. Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν τα παιδιά στον @oallosanthropos”, έγραψε.