"Η μεγάλη μάχη για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας, του περιβάλλοντος συνεχίζεται… Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε δεκάδες περιοχές της χώρας δίνουν όλες τους τις δυνάμεις σ’ έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα της τελευταίας στιγμής. Μια αυτοθυσία ασύμβατη με τις πολιτικές διαχρονικά των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους τα αναγκαία αντιπυρικά, τα αντιπλημμυρικά ή τα αντισεισμικά έργα, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος, η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή.

Η μάχη τους είναι και δική μας μάχη! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε πρακτικό επίπεδο, με συλλογή αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, αλλά και σε συλλογικό, αγωνιστικό επίπεδο.

Η αυριανή μέρα θα είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα για να στηριχτούν και να αποζημιωθούν στο ακέραιο για όλες τις καταστροφές και την απώλεια όσων με τον ιδρώτα τους έχτισαν οι οικογένειες που έμειναν ξαφνικά χωρίς σπίτι ή χωρίς δουλειά. Οι «συγνώμες» και η υποκρισία της κυβέρνησης, αφού πρώτα άφησε απροστάτευτο το λαό να παλεύει μόνος του, δεν σβήνει την ευθύνη αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα αναγκαία μέτρα που δεν πάρθηκαν και την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Η σημερινή μέρα όμως είναι μέρα άμεσης και έμπρακτης αλληλεγγύης ώστε να μπορέσουν όλοι όσους έπληξε η πυρκαγιά, γυναίκες και άντρες, μαζί με τα παιδιά τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους, να ξαναποκτήσουν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους, να νικήσουν το φόβο τους για το αύριο, να μπουν ξανά στο συλλογικό αγώνα για δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις, για καλύτερη ζωή.

Καλούμε τις συναγωνίστριές μας, όλο τον Πατραϊκό λαό να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ώστε να φτάσουν στους πυρόπληκτους τα απαραίτητα είδη. ΑΜΕΣΑ συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής (όπως χαρτιά υγείας, σερβιέτες, πάνες μιας χρήσης) κλπ. ώστε να παραδοθούν στις οικογένειες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Να διατεθούν άμεσα όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές.

· Άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους, τις καλλιέργειές τους, τα ζώα τους και για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφών.

· Εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, την αποκατάσταση των υποδομών, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων με άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων και οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών που τις δουλειές τους. Αυτό απαιτεί άμεσες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε κρίσιμες υπηρεσίες και εξειδικευμένα συνεργεία.

Καλούμε τις γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες σ’ επαγρύπνηση, σ’ επιφυλακή! Τ’ αποκαΐδια που άφησε πίσω της η φωτιά δεν πρόκειται να μετατρέψουν σε στάχτη και την αγωνιστική μας διάθεση, τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η συλλογή θα γίνεται καθημερινά τις πρωινές ώρες (8:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.)

στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20), στον 1ο όροφο" αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.