Συστατικά

1 μελιτζάνα, καλά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
12 πράσινες ελιές
1 1/2 φλιτζάνια συσκευασμένες λιαστές ντομάτες
1 κουτ. της σούπας ντοματοπολτός
2 κουτ. της σούπας ξύδι
2 κουτ. της σούπας λευκή ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού βασιλικός
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε ένα μπολ, τοποθετείς τους κύβους μελιτζάνας με λίγο αλάτι και το αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σέλερι για 4 λεπτά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν ή για 5 λεπτά. Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις ξανά λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις την μελιτζάνα σου για 7 λεπτά. Προσθέτεις, το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 15 λεπτά.
Μεταφέρεις σε μία σαλατιέρα, ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr