Έπεσε η αυλαία των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Με μια όμορφη και λιτή τελετή ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 έσβησε και επίσημα η φλόγα που έκαιγε για 17 μέρες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μείνουν σίγουρα στους περισσότερους αξέχαστοι, όχι τόσο για το αγωνιστικό μέρος αλλά γιατί εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού μετατέθηκαν, μια χρονιά αργότερα.

Μέχρι και πριν λίγες μέρες την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων κανείς δεν ήταν απόλυτα σίγουρος αν θα ξεκινούσαν και το φετινό καλοκαίρι.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες των σταδίων, κάτι πολύ πρωτόγνωρο για τους αθλητές και για όλους συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Σην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων έσβησε και επίσημα η Ολυμπιακή Φλόγα με το Τόκιο να παραδίδει την σκυτάλη πλέον στο Παρίσι, όπου θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες το 2024.

Κατά την διάρκεια της τελετής λήξης ο ουρανός φωτίστηκε από λευκά και χρυσά πυροτεχνήματα, τα οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από το άδειο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος πριν λίγες ώρες πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του πόλο ανδρών.