Η ήττα της Ελλάδας στον τελικό του τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων με 13-10 έφερε το ασημένιο μετάλλιο στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Τα συναισθήματα για τον Γιώργο Αφρουδάκη ήταν ανάμεικτα καθώς όπως τόνισε σε δηλώσεις του, στόχος της ομάδας, ήταν το χρυσό μετάλλιο.

«Τα συναισθήματα είναι έντονα. Εχω ζήσει πάρα πολλές έντονες στιγμές με την εθνική ομάδα. Ωραίες κι άσχημες στιγμές, αλλά σίγουρα αυτό που ένιωσα εδώ πέρα ως αρχηγός της αποστολής ήταν κάτι διαφορετικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήμουν μέλος αυτής της πορείας της εθνικής ομάδας και ζήσαμε αυτό το αργυρό μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα είμαι συναισθηματικά φορτισμένος γιατί θέλαμε το χρυσό κι αυτό λέει πολλά, διότι δεν κατεβήκαμε στον τελικό για να συμμετέχουμε και να χειροκροτήσουμε τους Σέρβους. Θέλαμε να πάρουμε το χρυσό. Κάναμε αμυντικά κυρίως το χειρότερο μας παιχνίδι. Δε μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους. Οπως φάνηκε δίκαια χάσαμε. Είναι ώρα να απολαύσουμε αυτό το μετάλλιο. Είναι ιστορική στιγμή για το ελληνικό πόλο να ανεβαίνει η ελληνική ομάδα στο βάθρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ.