Μάχη με το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια δίνουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι με την πολύτιμη συνδρομή από τα χαράματα, των εναέριων μέσων.

Με το πρώτο φως της ημέρας το ρωσικό Beriev, ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της πυρκαγιάς, με διαρκείς ρίψεις. Επίγειες δυνάμεις παράλληλα, έχουν φτιάξει αναχώματα και αντιπυρικές ζώνες, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την απειλητική πυρκαγιά.

Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης για χωριά: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές: Πευκί, Γούβες, Αρτεμίσιο, Βουλίκι εκκενώστε προς Ιστιαία» αναφέρει το sms που εστάλη λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Κυκλωμένο από τις φλόγες είναι το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν από τη φωτιά.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως είναι δύσκολα τα πράγματα στο βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς πλησιάζει χωριά. Οπως είπε μάλιστα δίνεται μάχη να μην ξεφύγει κάτω κεντρικά γιατί θα είναι καταστροφικό.

Παράλληλα, δήλωσε πως σε περισσότερα από 2500 άτομα έχει προσφερθεί φιλοξενία είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής είτε σε οργανωμένους χώρους που έγιναν εκτάκτως και η μέριμνα για την επόμενη μέρα είναι η ελάχιστη οφειλή για αυτή την καταστροφή καθώς πάνω από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους. «Τα μέτωπα είναι τεράστια οι χαμένες καταστροφές τεράστιες» είπε ενδεικτικά.