Ο Ιωάννης Απέργης παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδίαιο περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Γιώργο Σουξέ αλλά και στον Γιάννη Μπέζο.

Συνεργασία με τον Γιώργο Σουξέ. Πώς νιώθεις;

Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, αυτό που φαίνεται, αυτό είναι. Δίκαιος, πάντα σε ό,τι χρειαστεί για να με προστατέψει αν κάτι προκύψει, θα βγει μπροστά και βέβαια είναι ευτύχημα πάνω στη σκηνή να παίζουμε μαζί.

Για τη χειμερινή σεζόν έχεις κάποια επαγγελματικά σχέδια να μοιραστείς μαζί μας;

Θα είμαι στο θέατρο Λαμπέτη, στο «Σεσουάρ για δολοφόνους», στον ρόλο του κομμωτή. Στη θρυλική αυτή παράσταση που έρχεται ξανά μετά από οχτώ χρόνια, ενώ πριν παιζόταν άλλα δεκατρία, θα είμαι μαζί με τους Ζήση Ρούμπο, Δημήτρη Μακαλιά, Τζένη Θεωνά, Δανάη Μιχαλάκη και Χάρη Χιώτη, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Τηλεοπτικό ξεκίνημα με το «Παρουσιάστε», μια συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο. Πώς το βίωσες;

Πολύ ωραία εμπειρία. Ήταν ευλογία να ξεκινήσω έτσι, προστατευμένα, με τον κύριο Μπέζο. Αν και στην αρχή με όλα αυτά που είχα ακούσει και διαβάσει, έλεγα «Παναγία μου, πού πάω». Ωστόσο στο λέω αλήθεια, ήταν το ακριβώς αντίθετο. Ένιωθα προστασία, ελευθερία, μας άφηνε να βάζουμε δικές μας ατάκες. Να φανταστείς ότι μας είχε καεί μια τοστιέρα και πήγε αθόρυβα και την αντικατέστησε.

Δεν ισχύουν δηλαδή όσα λέγονται για την αυστηρότητα του;

Έχει την αυστηρότητα, που θα έπρεπε να έχει ένας άνθρωπος που κουβαλάει τόσα χρόνια εμπειρίας και βάζει την υπογραφή του. Όταν όμως κάναμε διαλείμματα, ήταν παιδάκι, με τα αστεία του, με τα τραγούδια του.Ένας χαρούμενος άνθρωπος. Δεν ξέρω γιατί γράφονται όλα αυτά για εκείνον. Το πιο σημαντικό είναι ο Θιασάρχης ή ο πρωταγωνιστής ή ο σκηνοθέτης, σε μια σειρά να τους κρατάει όλους μια ομάδα.

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με πήρε ένας φίλος σκηνοθέτης και μου λέει ότι γίνεται μια οντισιόν για μια σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Μπέζος.Έτσι πήγα την τελευταία μέρα των δοκιμαστικών, μου έδωσαν διάφορους ρόλους και στο τέλος μου δίνουν τον Έλτον. Βλέπω τον σεναριογράφο (Μάκη Πιτταρά) να βάζει τα χέρια στο κεφάλι και να λέει «κατεβάστε τα συμβόλαια τώρα».