Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Σπαλιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, και στον θάνατο του πατέρα του.

Έχεις δηλώσει ότι φοβάσαι τη μοναξιά. Είναι δυνατόν ένας τόσο ωραίος άντρας να είναι μόνος;

Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω πολύ και περνώ πάρα πολλές ώρες μόνος ή δουλεύω πολύ. Έτσι, ενώ είμαι συνέχεια έξω με κόσμο και όλοι μου μιλάνε, όταν φτάνω σπίτι είμαι μόνος. Αυτή η αντίθεση πολλές φορές είναι σκληρή.

Έχεις συμφιλιωθεί με τον θάνατο του πατέρα σου;

Ένα τέτοιο κενό δεν αναπληρώνεται ποτέ, απλά συνηθίζεις να ζεις με αυτή την απώλεια. Έφυγε ξαφνικά από καρδιά ο πατέρας μου. Ήταν ένα πολύ μεγάλο σοκ για όλη την οικογένεια και διαλυθήκαμε. Στην πορεία βρήκα τη δύναμη να πατήσω στα πόδια μου και μετά από τρεις μήνες προέκυψε το «Survivor» και πέρασα από μια κατάσταση σε άλλη. Νομίζω ότι δικαιώθηκα, γιατί το «Survivor» ήταν μια ευλογία για μένα.

Δυνάμωσες μετά την απώλεια αυτή;

Η αλήθεια είναι πως μετά τον χαμό του πατέρα μου τα επαγγελματικά μου πήγαν ανέλπιστα πάρα πολύ καλά. Και αναφέρομαι στις διεθνείς συμμετοχές, γιατί είναι κάτι που δεν το περίμενα. Ήταν τρομερή εμπειρία.

Σε αποζημίωσε ο Θεός κατά κάποιον τρόπο...

Πιστεύω στον Θεό ναι και πιστεύω ότι ή ο πατέρας μου με βοηθάει από εκεί πάνω ή αντλώ δύναμη από εκείνον. Όλες τις επιτυχίες μου μετά τον χαμό του, τις έχω αφιερώσει στον πατέρα μου. Κάθε φορά που περνάω ένα κάστινγκ και μελετάω κείμενα σε ξένη γλώσσα, σκέφτομαι τον πατέρα μου και παίρνω δύναμη. Πάντα θα με συνοδεύει και θα τον αισθάνομαι δίπλα μου, γιατί η οικογένεια μου μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και θα τα θυμάμαι πάντα. Η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου ήταν σίγουρα ο θάνατος του πατέρα μου.

Έφτασες ποτέ κοντά στον γάμο;

Δεν έχω φτάσει πολύ κοντά, αλλά σκέψεις έχουν περάσει από το μυαλό μου, ναι.

Σε δέκα χρόνια πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;

Ελπίζω να έχω οικογένεια, είπε ο Γιάννης Σπαλιάρας στο Χάι.