Συγκινεί με τα λόγια του ο Πατρινός φουνταριστός της εθνικής ομάδας πόλο Χριστόδουλος Κολόμβος.

Μιλώντας από το Τόκιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» λίγο μετά τη νίκη πρόκριση  της εθνικής επί της Ουγγαρίας (9-6), στον τελικό  των Ολυμπιακών Αγώνων, κόντρα στην Σερβία, ανέφερε:

«Για εμάς εδώ ήταν ένα όνειρο αυτό που πετύχαμε και ξεσπάσαμε σε πανηγύρια. Όμως όταν τελείωσε το παιχνίδι το μυαλό μας ήταν στα όσα βιώνουν οι συμπατριώτες μας» και συνεχίζοντας είπε για την καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα.

«Μαθαίνουμε τα δυσάρεστα από την Ελλάδα και πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τραγωδία ανθρώπων που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Επαναλαμβάνω, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την καταστροφή που γίνεται.

 Όμως εάν μπορούμε έστω 1% να έχουμε δώσει την ευκαιρία για ένα χαμόγελο είναι κάτι και ελπίζω να το έχουμε κάνει. Το μετάλλιο που κερδίσαμε το αφιερώνουμε στους πυροσβέστες και στον κόσμο στην πατρίδα που προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται».

Όσο για το αγωνιστικό μέρος και το αν  πίστευε ότι η ομάδα θα έφτανε σε μία τέτοια επιτυχία  στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέφερε: «Εγώ έλεγα να φτάσουμε πρώτα στα προημιτελικά προκειμένου να παίζουμε στη συνέχεια ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού για να μπούμε στην 4άδα.

Ήδη παίξαμε δύο παιχνίδια φανταστικά με χαρακτήρα τελικού, αλλά δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι έχουμε καταφέρει. Είναι κάτι ιστορικό, κάτι μοναδικό. Όσο περισσότερο μιλάμε με τους δικούς μας και με την Ελλάδα αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε τι έχει συμβεί. Σιγά-σιγά καταλαβαίνουμε τι χαρά έχουμε δώσει σε κάποιους ανθρώπους».