Σωστά η πολιτεία αποφάσισε να προστατεύσει τα δάση από τον κίνδυνο των φωτιών και των πυρκαγιών, μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε όλη την χώρα, με την μισή Ελλάδα να καίγεται από τις φλόγες.

Όμως υπάρχει ένα ζήτημα που μάλλον δεν λογάριασε, στέλνοντας το μήνυμα του 112 στα κινητά μας στο οποίο απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε έλευση ή διέλευση στις περιοχές γύρω από τα προστατευόμενα δάση. Δεν υπολόγισε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παρεμφερείς χώρους που γειτνιάζουν στις περιοχές αυτές.

Το πρωί της Παρασκευής οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Καλόγριας, δίπλα από το δάσος της Στροφυλιάς, έλαβαν ένα ραβασάκι που περιείχε μία ειδοποίηση από τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας που έφτασαν στα μαγαζιά τους.

Απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και στην παραλία της Καλόγριας. Κλείνοντας όλους τους δρόμους προς την παραλία, όσοι θα θελήσουν να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα απλά δεν θα μπορούν και αν "ναι", θα θεωρούνται παραβάτες. 

Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Το πρόστιμο για τον κάθε παραβάτη είναι αρκετά τσουχτερό, "αγγίζει" το ύψος των 1.000 ευρώ. Η απαγόρευση αυτή ισχύει μέχρι την Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο θα περάσει έτσι για τις επιχειρήσεις αυτές.

Χωρίς κόσμο, χωρίς πελατεία από την στιγμή που δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα μαγαζιά τους. Και αυτό στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού, σε ένα Σαββατοκύριακο που περίμεναν να δουλέψουν για να λιγοστέψουν τις απώλειες μιας σεζόν που λόγω της πανδημίας δεν ξεκίνησε, ούτε εξελίσσεται και τόσο καλά για τα μαγαζιά τους.

«Κανείς δεν μας προειδοποίησε» μας έλεγε ένας επιχειρηματίας της περιοχής που μίλησε μαζί μας. «Θα μπορούσαν μας είχαν ειδοποιήσει να μην κάναμε τις παραγγελίες που έχουμε κάνει για αυτές τις μέρες. Τώρα μας το λένε την τελευταία στιγμή;

Για μας αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή. Χάσαμε κάθε ελπίδα μετά από αυτή την απαγόρευση για να δουλέψουμε και να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν. Δεν μπορεί να έρθει πελάτης στα μαγαζιά μας από την στιγμή που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο δάσος της Στροφυλιάς.

Εμείς τι θα κάνουμε δηλαδή; Ποιος θα μας αποζημιώσει για τις παραγγελίες και τα χρήματα που έχουμε δώσει, πιστεύοντας ότι θα είχαμε κόσμο αυτές τις μέρες; Αναγκαστικά θα κλείσουμε και εμείς. Τι να κάνουμε; Να κάτσουμε μόνοι μας κάτω από τον ήλιο και να κοιτάμε τη θάλασσα;».