Δίχως skate park παραμένει η Πάτρα και το όνειρο δεκάδων εφήβων που ασχολούνται με το skate, το BMX και με το πατίνι, έχει φτάσει να μοιάζει απατηλό.

Οι ψίθυροι που είχαν ακουστεί τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός skate park που θα μπορεί να υποδέχεται όλα αυτά τα νέα παιδιά που ασχολούνται πλέον με το skate και τα διάφορα sports του εναλλακτικού αθλητισμού που έχουν να κάνουν με τη σανίδα ή το πατίνι στα πόδια, είναι δεκάδες.

Αρχικά είχε ακουστεί για τη δημιουργία ενός skate park στον Κόκκινο Μύλο, στη συνέχεια αυτό μετακόμισε και πήγε στο Ριγανόκαμπο στο πρώην σκουπιδότοπο κα στο ανατολικό πάρκο που είναι να φτιαχτεί εκεί.

Μετά από λίγο το… συναντήσαμε στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς. Τελευταία οι ψίθυροι για αυτό το βρίσκουν στον χώρο του Νότιου Πάρκου, κάπου μεταξύ του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ και της Ιχθυόσκαλας, στο πλαίσιο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που είναι να γίνει εκεί.

Καμία από όλες αυτές τις φήμες δεν έχει αποδειχθεί αληθινή. Τουλάχιστον με βάση τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι ώρας. Στο μεταξύ οι έφηβοι της πόλης που αγαπούν το skateboard συνεχίζουν και κάνουν τις προπονήσεις τους στα γνωστά τους στέκια, στην πλατεία κάτω από την Παντάνασσα, στην πλατεία Όλγας ή στην πλατεία Γεωργίου.

Σε μέρη με λίγα λόγια ακατάλληλα για προπονήσεις, επικίνδυνα, με τους νεαρούς να τρέχουν πάνω κάτω με τις σανίδες και ενοχλούν τους περαστικούς και τους πεζούς που κατά καιρούς κάνουν τα παράπονα τους για την κατάσταση αυτή.

Πρόσφατα ένας νεαρός που έκανε skate στην πλατεία Όλγας τραυματίστηκε στο πόδι. Πέρα από τον κίνδυνο τραυματισμών υπάρχει και το θέμα των φθορών που προκαλούνται στα μάρμαρα και στις επιφάνειες που δεν είναι κατάλληλες για skates.

Όλα αυτά αν υπήρχε ένα skate park, όπως έχουν άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού δεν θα ίσχυαν. H δημιουργία του θα έδινε την δυνατότητα και το κίνητρο για τη φιλοξενία μεγάλων αντίστοιχων εκδηλώσεων στην Πάτρα, άρα θα υπήρχαν κέρδη για την πόλη.

Οπότε περιμένουμε. Πότε το όνειρο ενός skate park στην Πάτρα θα γίνει πραγματικό.