Το νέο του site έχει ανεβάσει στον διαδικτυακό αέρα ο Δήμος Πατρέων, εδώ και ένα μήνα περίπου.

Το site λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε και πριν η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου της Πάτρας, με την διαφορά ότι έχει στηθεί από την αρχή και πρόκειται στην ουσία για κάτι το εντελώς καινούργιο.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής η κατασκευή μιας νέας ιστοσελίδα για τον δήμο κρίθηκε κάτι απαραίτητο και αναγκαίο από τη στιγμή που η προηγούμενη εμφάνιζε αρκετά προβλήματα και κατά καιρούς έπεφτε εντελώς.

Είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, με στόχο να φτιαχτεί μια ιστοσελίδα που να εκπροσωπεί διαδικτυακά επάξια μία σύγχρονη πόλη όπως είναι η Πάτρα και τον δήμο της.

Εξετάζοντας κανείς την σελίδα του δήμου θα δει ότι διαθέτει νέες παροχές υπηρεσιών προς τους δημότες, αλλά και καινούργιες θεματικές ενότητες, στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και της ενημέρωσης για τα σημεία αναφοράς της πόλης.

Δίνεται η δυνατότητα για παράδειγμα στον δημότη να πληρώσει ηλεκτρονικά τις τακτοποιημένες ανεξόφλητες οφειλές του, αλλά και να πάρει διάφορα χαρτιά από τις υπηρεσίες του δήμου, χωρίς να περιμένει στις ουρές και πίσω από τα γκισέ.


Υπάρχει επίσης ξεχωριστή κατηγορία για την στάθμευση στην Πάτρα, τις θέσεις που είναι ελεύθερες, με σκοπό την βελτίωση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, αλλά και μια απευθείας σύνδεση με το sense city, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να καταγράψει και να ανεβάσει στον αέρα του διαδικτύου τα προβλήματα που έχει εντοπίσει, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση τους. 

Ταυτόχρονα δίνονται χρήσιμες πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για τον επισκέπτη – τουρίστα, πληροφορίες για τα σημεία αναφοράς και τα μνημεία της πόλης που έρχεται στην Πάτρα, αλλά και ενημέρωση γύρω από την ιστορία της πόλης και του δήμου, ενώ υπάρχει και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Εκτός αυτού υπάρχει ειδική θεματική ενότητα για τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού και των υπολοίπων πολιτιστικών φορέων που εντάσσονται στον δήμο, ενώ η σελίδα συνδέεται με ενεργό λινκ με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες των υπηρεσιών, των αντιδημαρχιών και των οργανισμών τους.