Μόνο και μόνο από τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τις φωτιές στην Ηλεία, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι το πύρινο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί είναι από εμπρηστικές ενέργειες.

Εφτά φωτιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι τέσσερις από αυτές στην Αρχαία Ολυμπία, σχεδόν ταυτόχρονα, δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Την άποψη αυτή των αρχών για το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία έρχονται για να ενισχύσουν και οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το ενδεχόμενο, που άφησε ανοιχτό ο Νίκος Χαρδαλιάς, η πυρκαγιά που εξελίσσεται στην Αρχαία Ολυμπία, να έχει προκληθεί από εμπρηστικές ενέργειες, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Είναι ένα ερώτημα που απαντάται με την κοινή λογική, το γεγονός ότι μέσα σε 30-40 λεπτά, εκδηλώθηκαν πέντε με έξι διαφορετικές εστίες μέσα ουσιαστικά στον ίδιο άξονα της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας και μάλιστα δίπλα στο οδικό δίκτυο νομίζω, δείχνει πολλά. Εγώ δεν είμαι ο ειδικός, μιλάω με την κοινή λογική. Τώρα δίνουμε μάχη, να οριοθετηθεί η φωτιά στις επόμενες ώρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.