Δεν θέλουμε να τον ματιάσουμε, αλλά η νέα "φλέβα χρυσού" που έχει "χτυπήσει" ο Προμηθέας Πατρών και από τις ελπίδες για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, ακούει στο όνομα Νάσος Μπαζίνας. 

Ύστερα από τον Λευτέρη Μαντζούκα που ήδη από το περασμένο καλοκαίρι έχει πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ο Νάσος Μπαζίνας είναι ένας από τους ηγέτες της εθνικής ομάδας εφήβων στην διοργάνωση του European Challenger που γίνεται στο Ισραήλ.

Ο Πατρινός άσος του Προμηθέα Πατρών στην πρεμιέρα της Εθνικής Εφήβων έκανε πράγματα και θαύματα, οδηγώντας την ομάδα στη νίκη επί της Εσθονίας, πετυχαίνοντας 20 πόντους, αλλά και δίνοντας 14 ασίστ.

Νταμπλ-νταμπλ δηλαδή με την Εθνική να κερδίζει με 85 – 83 (παράταση, 73-73 η κανονική διάρκεια του ματς), ενώ και στον δεύτερο αγώνα με τη Λιθουανία, παρά την ήττα που γνώρισε η ομάδα (69-85), ο ίδιος πέτυχε 13 πόντους.

Θεωρείται ένας all around γκαρντ που μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις (1, 2 και 3), ενώ εκτός του μεγάλου ταλέντου που έχει δείχνει να είναι ένα παιδί αρκετά προσγειωμένο, με σύνεση και χαμηλών τόνων.


"Αν μπορώ να πω κάτι για μένα είναι ότι έπρεπε να κάνω λιγότερα λάθη και να είμαι πιο εύστοχος σε κάποια σημεία" δήλωσε ο 18χρονος μετά το τέλος του αγώνα με την Εσθονία και αυτό τα λέει όλα για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του.

Σε έναν αγώνα που ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Γιάννη Μερμίγκη για να γράψει με τρίποντο τη νίκη της Εθνικής.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα του Απόλλωνα Πατρών, στα 14 του πήρε μεταγραφή στον Προμηθέα Πατρών τα λαγωνικά του οποίου ξεχώρισαν το ταλέντο του και να που στα 18 του, αφού ανδρώθηκε μέσα από τα τμήματα του Προμηθέα, είναι πλέον ένας από τους ηγέτες της Εθνικής Εφήβων. 

Ο Προμηθέας ή καλύτερα η δουλειά που γίνεται σε αυτό το σωματείο στις ακαδημίες και στις μικρές ηλικίες, έχει έτσι το νέο "χρυσό καρπό" του στο πρόσωπο του Νάσου Μπαζίνα μετά από αυτόν του Λευτέρη Μαντζούκα. Και όπως λένε οι άνθρωποι του μπάσκετ δεν είναι οι μόνοι καρποί. Έρχονται και άλλοι…