Σε νέα συγκέντρωση προχώρησαν οι αντιεμβολιαστές στην Πάτρα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρά την ζέστη που έκανε πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, έχοντας σημαίες και προχωρώντας σε συνθήματα κατά του εμβολίου.

Στις ομιλίες τους προσπάθησαν να εξηγήσουν τους λόγους που στρέφονται κατά του εμβολίου, δίνοντας βάση στην εναντίωση τους στο μέτρο της υποχρεωτικότητας σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, ακόμα και στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους η υποχρέωση του εμβολιασμού είναι μία ευθεία παρέμβαση στα προσωπικά δεδομένα τους, αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την σωματική τους ακεραιότητα και υγεία.

Όπως λένε δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, έχοντας μία αντίθετη λογική προς σε αυτό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εμβόλια που όπως υποστηρίζουν βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στη συγκέντρωση το τρίτο εμβόλιο στο οποίο είναι να προχωρήσουν από τους επόμενους μήνες οι περισσότερες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μία επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους.

Παράλληλα, με βάση πάντα τη συλλογιστική τους και τα όσα υποστηρίζουν, το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι μολύνονται από τον ιό, δείχνει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από τον ιό, παρά τα όσα λέει η επιστημονική κοινότητα.

Αναφέρθηκαν για ακόμα μία φορά στη συστημική τακτική - έτσι την χαρακτηρίζουν - που ακολουθείται από τα ΜΜΕ κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος και την επιμονή των τηλεοπτικών καναλιών για να τους προβάλει ως ψεκασμένους, ενώ τόνισαν ότι υπάρχουν δεκάδες επιστήμονες από το εξωτερικό, στην Ευρώπη και στην Αμερική, που είναι κατά του εμβολίου.


Πανό από τη συγκέντρωση της Τετάρτης

"Από Σεπτέμβρη θα γεμίζουμε και πάλι την πλατεία"

Στη συνέχεια μετά το τέλος της συγκέντρωσης, προχώρησαν για ακόμα μία φορά σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας, όπου φτάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ φώναζαν το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς ή ταν ή επί τας».

Οι συγκεντρώσεις αυτές πλέον έχουν πάρει τον χαρακτήρα θεσμού, ενώ όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές τους, η μείωση του κόσμου έχει να κάνει με το καλοκαίρι, τις διακοπές και τον καύσωνα. «Από Σεπτέμβρη θα γεμίσουμε και πάλι την πλατεία…» έλεγε χαρακτηριστικά ένας από τους συμμετέχοντες.

Πάντως η αστυνομία που παρακολουθεί από κοντά τις συγκεντρώσεις, ψάχνει να βρει κατά πόσο οι κινητοποιήσεις αυτές συνδέονται με συγκεκριμένες ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις και για αυτό κάθε φορά που γίνονται εστιάζουν τις περιπολίες τους και στον χώρο του πρώην Παραρτήματος.