Οι Nortenos της Πάτρας προχωρούν σε πρωτοβουλία για να μπορέσει η ομάδα της Παναχαϊκής να κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, καλώντας σε μία κοινή προσπάθεια τον φίλαθλο κόσμο της πόλης, αλλά και τους φορείς της.

Μια πρωτοβουλία που αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν η μοναδική λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει από τη στιγμή που η οικονομική ελίτ της πόλης αδιαφορεί για την ομάδα, ενώ δεν υπάρχει στον ορίζοντα ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής για να αναλάβει την διαχείριση της από την ΠΓΕ.

"Η κατάληξη της προσπάθειας του 2016, κατέληξε σε Βατερλώ. Οι ευθύνες έχουν αποδοθεί και είναι συγκεκριμένες. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ξεκίνησε το 2017, με μηδέν χρέος και έριξε τους τίτλους τέλους, με χρέη 1 εκατομμυρίου. Τα καράβια θέλουν καπεταναίους αλλά σε εμάς, εγκατέλειψαν πρώτοι. Όλα θα ήταν διαφορετικά εάν ο τελευταίος διαχειριστής, είχε δηλώσει την οικονομική του αδυναμία από τον Γενάρη και όχι μία βδομάδα, πριν την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα. Η δημόσια χλεύη, δικαίως, θα τους ακολουθεί.

Τα κλάματα και τα αναθέματα, πρέπει να σταματήσουν, άμεσα. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι φίλαθλοι απαιτούν καθαρές λύσεις. Οι φίλαθλοι της ΠΑΝΑΧΑΪΚΉΣ, επιζητούν τιμιότητα, αξιοπιστία και διαφάνεια.

Ίσως και αυτό το εμπόδιο να είναι το σύνθημα, για την ολική επαναφορά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η μεμψιμοιρία, δεν βοηθά. Η όποια λύση, πρέπει να είναι χωρίς σκιές, ώστε η αισιοδοξία να επανέλθει και με την βοήθεια του χρόνου, να φτάσουμε την ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ μας, εκεί που όλοι ονειρευόμαστε. Καλούμε την Ερασιτεχνική ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ, να αναλογιστεί το βαρύ φορτίο ευθύνης που της αναλογεί, από εδώ και πέρα.

Η ευθυνοφοβία της, πρέπει να λάβει τέλος. Λύσεις τύπου: "πάμε στο Τοπικό", δεν υπάρχουν στο τραπέζι. Δηλώνουμε συμμετοχή, στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Τα πρόσωπα που θα ενδιαφερθούν, πρέπει να έρθουν με πόθεν έσχες, ώστε να αποδεικνύεται η οικονομική τους επάρκεια.

Πρέπει να παραδώσουν εγγυητική επιστολή, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση για είσοδο αεριτζήδων και φαφλατάδων, που στην ουσία θα είναι άφραγκοι και θα χρησιμοποιήσουν την ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ για ίδιον όφελος, με παράνομες πρακτικές. Η οποία επιλογή, αν υπάρχει, πρέπει να ενώσει και όχι να διχάσει. Η πρόσφατη Ιστορία μας, είναι χρήσιμος οδηγός για το μέλλον.

Εάν η Ερασιτεχνική ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα αυτονόητα, δίνουμε άλλη μια εναλλακτική πρόταση. Προτείνουμε, για αρχή, την έκδοση 1000 "καρτών", κόστους 100 ευρώ εκάστης, ώστε  η οικονομική συνδρομή για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα να καλυφθεί από τον φίλαθλο κόσμο, που νοιάζεται και αγαπά την ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ. Σε αυτήν την περίπτωση εκτός του κόσμου, πρέπει να ενεργοποιήσουμε και τους φορείς της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος και ο ΣΚΕΑΝΑ, θα πρέπει να είναι αρωγοί στην προσπάθεια, με τα εκατοντάδες μέλη τους.  Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ, παράγει πλούτο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και κανέναν δεν συμφέρει να βρίσκεται σε χαμηλές κατηγορίες. Ο Δήμος και η Περιφέρεια, είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξουν την ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ, στην επέτειο των 130 χρόνων της. Καλούμε τους παλαίμαχούς και όποιον άλλον επιθυμεί να στηρίξει μια αγνή προσπάθεια, να δηλώσει ΠΑΡΩΝ.

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί, μπορούμε. Μπορούμε να στηρίξουμε την ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ, μέχρι ένας αληθινός επενδυτής που θα ενδιαφερθεί να επενδύσει, να επενδύσει σε ένα περιβάλλον που θα αποπνέει υγεία. Θεωρούμε, ότι αυτή η στιγμή, δεν θα αργήσει.

Ήρθε η στιγμή, η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ να βοηθηθεί από τον κόσμο της και μόνο. Ήρθε η στιγμή, όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ, ανήκει στον λαό της και στην Πάτρα. Τα λόγια είναι εύκολα, τώρα θέλουμε πράξεις. Πράξεις αγάπης από όλους, για την ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ μας. Μπορούμε!!!".