Αν την περασμένη περίοδο οι διακοπές για το μεγαλύτερο ποσοστό των Πατρινών έμειναν ένα μακρινό όνειρο λόγω της πανδημίας και των οικονομικών συγκυριών, με τους περισσότερους από αυτούς να προτιμούν τις κοντινές αποδράσεις για μπάνιο αυθημερόν, το φετινό καλοκαίρι, αυτό δεν ισχύει.

Παρά τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία, την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που παραμένουν ένας ανασταλτικός παράγοντας για ταξίδια και διανυκτερεύσεις, ο κόσμος έχει ανάγκη από διακοπές, αναψυχή και ξεκούραση, όπως και από το να ξεφύγει από την καθημερινότητα και την ρουτίνα του, πηγαίνοντας σε άλλα μέρη.  

Τα όσα έζησε αυτόν τον 1,5 χρόνο της πανδημίας έχουν αυξήσει στο μέγιστο την ανάγκη του αυτή, κάνοντας στην άκρη όλα τα υπόλοιπα εμπόδια και ήδη φτάνοντας στα μέσα του Αυγούστου αρκετοί ετοιμάζουν βαλίτσες εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Έτσι με βάση τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, οι περισσότεροι από τους Πατρινούς που θα πάνε διακοπές μέσα στον Αύγουστο θα επιλέξουν και φέτος τα νησιά του Ιονίου και ειδικότερα την Λευκάδα που έχει γίνει πλέον ένας από τους αγαπημένους προορισμούς και ιδανικό μέρος για αποδράσεις.

Από εκεί και πέρα ανεβασμένη φέτος αρκετά θα είναι η Κεφαλονιά, με το πλοίο της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη να έχει μία αυξημένη κίνηση τις μέρες του Αυγούστου, κλείνοντας την σεζόν με ένα αρκετά θετικό τρόπο.


Επίσης, ένα ακόμα μέρος που δείχνουν να επιλέγουν οι Πατρινοί για τις διακοπές τους είναι η μαγευτική Ιθάκη, γεγονός που σχετίζεται με το πλοίο της γραμμής που ξεκινάει από το παλαιό λιμάνι, ενώ μέσα στις επιλογές τους είναι τα Τριζόνια της Φωκίδας για χαλάρωση και ξεκούραση, αλλά και οι όμορφοι Παξοί στο πάνω μέρος του Ιονίου.

Η Ζάκυνθος δείχνει να παραμένει σταθερή στις επιλογές τους, με τους περισσότερους όμως να αποφεύγουν τον Λαγανά και να επιλέγουν πιο ήσυχες καταστάσεις, κυρίως τα μέρη γύρω από το Αργάσι.

Πάντως, αρκετοί ετοιμάζονται για να κατέβουν στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις παραλίες της Μεσσηνίας κατά κύριο λόγο και στη Λακωνία, κάνοντας περιηγήσεις στα υπέροχα μέρη που υπάρχουν σε αυτούς τους δύο νομούς, στη Μάνη, αλλά και στην Ελαφόνησο.  

Ο κανόνας θέλει λοιπόν για τους περισσότερους διακοπές για λίγες μέρες και προορισμούς σε κοντινά μέρη, μακριά όμως από την Αχαΐα και την Ηλεία, έτσι για να γνωρίσουν κάτι καινούργιο και να ξεφύγουν από την ρουτίνα.