Οι αρχές της Ιαπωνίας προειδοποίησαν ότι οι μολύνσεις από covid-19 αυξάνονται με πρωτόγνωρους ρυθμούς καθώς σήμερα ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων τόσο στο Τόκιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, με την πανδημία να επισκιάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εντείνει τις επικρίσεις για τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού προκαλεί μια εξάπλωση των κρουσμάτων «που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ μέχρι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Νοριχίσα Ταμούρα, υπερασπιζόμενος τη νέα πολιτική της κυβέρνησης βάσει της οποίας οι ασθενείς με cοvid-19 που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους και να μην μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

«Η πανδημία έχει εισέλθει σε μια νέα φάση (…) Αν δεν έχουμε αρκετές κλίνες, δεν μπορούμε να φέρνουμε τους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Ενεργούμε προληπτικά στο θέμα αυτό», εξήγησε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο. Όμως, ο Ταμούρα πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτή ενδέχεται να αλλάξει, καθώς έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις από υγειονομικούς οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ζωή πολλών ανθρώπων.