Στην πιο δύσκολη θέση από όλους βρίσκεται η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, μετά τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ Εθνική, αφού δεν βρέθηκαν τα 150.000 ευρώ που έπρεπε να δοθούν για την εγγυητική.

Στην πιο δύσκολη θέση γιατί σε περίπτωση που δεν βρεθεί ένας άνθρωπος ή ομάδα επιχειρηματιών που να μπει μπροστά και να αναλάβει τα οικονομικά και τα διοικητικά ηνία για να την τρέξει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, τότε το βάρος όλο πέφτει σε αυτή.

Ήδη έχει πέσει, αυτή είναι η υπεύθυνη για να προετοιμάσει την ομάδα για να κατέβει στην Γ’ Εθνική. Και πάνω σε αυτό υπάρχουν δύο αντικειμενικές δυσκολίες.

Η Ερασιτεχνική από μόνη της δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να κατεβάσει την ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα που κατά μέσο όρο, χρειάζεται ένα μπάτζετ της τάξεως των 80 με 100.000 ευρώ.

Για να κατέβει έχοντας μία αξιοπρεπή παρουσία αφού είναι σίγουρο ότι οι παίκτες που ήταν στο έμψυχο δυναμικό της, οι περισσότεροι από αυτούς θα αποχωρήσουν και θα προσπαθήσουν και να φύγουν από αυτή.

Το οικονομικό είναι η πρώτη δυσκολία. Ήδη η ΠΓΕ με δυσκολία καταφέρνει να συντηρεί τα υπόλοιπα τμήματα, του μπάσκετ, του στίβου, της πυγμαχίας, ενώ του βόλεϊ πλέον δεν υπάρχει στον χάρτη.

Η δεύτερη δυσκολία έχει να κάνει με την παντελή έλλειψη γνώσεων από την ΠΓΕ για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα για ένα πρωτάθλημα σαν αυτό της Γ Εθνικής, που είναι ένας δύσκολος δρόμος τον οποίο για να τον βαδίσεις θα πρέπει να ξέρεις.

Οπότε είναι ανάγκη να βρεθεί ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων που να αναλάβει την διαχείριση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το οικονομικό και το διοικητικό κομμάτι.

Μέχρι ώρας μοιάζει αμφίβολο να βρεθεί κάτι τέτοιο. Εδώ οι επιχειρηματίες που ήταν στην Παναχαϊκή Συμμαχία και που εκπροσωπούν την οικονομική ελίτ της περιοχής, έχοντας αρκετοί από αυτούς ακόμα μετοχές, δεν ενδιαφέρθηκαν, θα ενδιαφερθούν άλλοι;

Κατσουράνης: "Αν δεν... καλύτερα το τοπικό"

Τι μπορεί να γίνει; Κανείς δεν γνωρίζει. Ενδιαφέρον πάντως είχε η τοποθέτηση του Κώστα Κατσουράνη για το θέμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σπορ Fm Πάτρας 96,3 και στον Αλέξη Διγενή.

Είπε μεταξύ άλλων: «Αν δεν υπάρξει κάποια πρόταση που να είναι σοβαρή, αν δεν βγάζει υγεία κι αν υπάρχει αμφιβολία για τις προτάσεις που θα γίνουν στην Ερασιτεχνική, είναι προτιμότερο η ομάδα να πάει στο τοπικό πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν σωστοί άνθρωποι στην ομάδα». Και αυτό τα λέει όλα…