Μόνο στάχτες έχει αφήσει πίσω της η φωτιά στην Καρυά της Πάτρας.  

Στάχτες και λίγο πράσινο σαν φόντο από εκείνα τα σημεία της περιοχής όπου η φωτιά λόγω των υπεράνθρωπων προσπαθειών των πυροσβεστών, αλλά και της αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων, οι φλόγες δεν έκαψαν.

Οι εικόνες όμως από μία περιοχή έξω από την Πάτρα, βόρεια της πόλης που κάποτε ήταν μέσα στο πράσινο, είναι σε κάθε περίπτωση αποκαρδιωτικές. Πονούν στη ψυχή αυτών που γνωρίζουν την Καρυά και την έχουν αγαπήσει.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο τα σπίτια, οι αυλές και οι καλλιέργειες που καταστράφηκαν σε αυτή τη συνοικία που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας. Είναι κυρίως το πράσινο που χάθηκε.

Το πράσινο και η αύρα του βουνού που οι κάτοικοι της Καρυάς γνώριζαν και είχαν την δυνατότητα να αισθάνονται κάθε μέρα το πρωί που ξυπνούσαν, παρόλο που ζούσαν, σε ένα σημείο, τόσο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης. Αυτή η αύρα χάθηκε, την πήρε μαζί της η φωτιά και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει για τους κατοίκους της.

Οι φωτογραφίες του Ντίνου Βγενόπουλου από την Καρυά που γνωρίζει καλά την περιοχή και έκανε οδοιπορικό μετά από τη φωτιά, σχετικά με το τι άφησε πίσω της, είναι χαρακτηριστικές και τα λένε όλα, χωρίς να χρειάζονται περισσότερα λόγια. 

Κρίμα μόνο...