Στο σημείο αιχμής της καλοκαιρινής σεζόν βρισκόμαστε εν όψει του Δεκαπενταύγουστου και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας, αλλά και γενικότερα των καταλυμάτων που βρίσκονται έξω από την Πάτρα, έχουν ανέβει σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρη Διαμαντόπουλο που δραστηριοποιείται στην Δυτική Αχαΐα, η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, αναμένεται να φτάσει το 90%, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες που θα καταλύσουν τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής θα είναι Έλληνες, αλλά αυτή τη φορά και παρά τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλει η κάθε χώρα λόγω της πανδημίας, θα υπάρχουν και αρκετοί ξένοι.

«Θεωρώ ότι το ποσοστό των επισκεπτών στην περιοχή μας θα είναι 50% με 50%, μισοί δηλαδή Έλληνες και μισοί ξένοι. Όμως αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ακόμα και στην περίοδο αιχμής της τουριστικής σεζόν, η κίνηση στα ξενοδοχεία δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού».

Το ζητούμενο που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον του κόσμου για να έρθει τον Αύγουστο στην Ελλάδα, έχει να κάνει με τον εισερχόμενο τουρισμό, τους επισκέπτες δηλαδή που έρχονται από το εξωτερικό.

«Τα περιοριστικά μέτρα που βλέπουμε να επιβάλει η κάθε χώρα για τους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, βάζοντας τους σε καραντίνα με την επιστροφή τους, είναι σίγουρα ένας ανασταλτικός παράγοντας που μειώνει την όποια τάση υπάρχει για ανάκαμψη του εξωτερικού τουρισμού» τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Επιτυχία το 50% του 2019

Περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα, λόγω της υγειονομικής της κατάστασης και τα αυξημένα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στην χώρα τον τελευταίο ένα μήνα, έχουν βάλει αρκετές αγορές, μεταξύ αυτών ορισμένες που αφορούν και τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως για παράδειγμα αρκετά κρατίδια από την Γερμανία, η Τσεχία, ενώ ακούγεται ότι θα γίνει κάτι τέτοιο και με την Πολωνία που φέτος μετά τους Γερμανούς είναι ίσως οι δεύτεροι καλύτεροι πελάτες για την περιοχή μας.

«Με βάση την κατάσταση που υπάρχει στο θέμα του εξωτερικού τουρισμού αν πιάσουμε το 50% της κίνησης που είχαμε το καλοκαίρι του 2019, θα είναι επιτυχία» τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Όσο για τα ενθαρρυντικά μηνύματα που αφήνει ο Δεκαπενταύγουστος με το ενδιαφέρον και τις κρατήσεις; «Είναι ενθαρρυντικό σίγουρα, αλλά το ζητούμενο για μας είναι τι θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου και αν υπάρξει αυτή η επέκταση της τουριστικής σεζόν που ελπίζουμε. Κάτι που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την υγειονομική πορεία».