Συστατικά

1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
2 μεγάλα αβγά + 2 κρόκους
1/2 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
6 κουτ. της σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουτ. της σούπας bluberries

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, βάλε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακάτεψε (όχι στη φωτιά).
Πρόσθεσε τα 2 αυγά και τους κρόκους και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε. Ρίξε το βούτυρο στο μίγμα και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά.
Ανακάτευε διαρκώς να λιώσει το βούτυρο, να πήξει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου για 10 λεπτά.
Βγάλε από τη φωτιά και βάλε την κρέμα σε ένα μπολ.
Βάλε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Κράτησε στην άκρη 6 κουταλιές για το σερβίρισμα.
Με απαλές κινήσεις ανάμιξε τη σαντιγί με την μισή παγωμένη κρέμα. Βάλε τη μους σε κορνέ. Χώρισε την υπόλοιπη κρέμα σε 6 ποτήρια.
Βάλε πάνω από την κρέμα με το κορνέ σου τη μους και στα 6 ποτήρια.
Βάλε μια κουταλιά από τη σαντιγί που κράτησες σε κάθε ποτήρι.

Πηγή: tlife.gr