Συστατικά

750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κ. σούπας βούτυρο
1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
450 γρ πένες
1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
1/4 ψιλοκομμένος βασιλικός
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, κόψε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και αλατοπιπέρωσέ το καλά.
Σε μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου οκτώ λεπτά.
Αφαίρεσε το κοτόπουλο και σοτάρισε το σκόρδο σε μέτρια λεπτά για λιγότερο από ένα λεπτό.
Δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το ζωμό και ξύσε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να γλασαριστεί η σάλτσα με τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
Σιγόβρασε το ζωμό για πέντε λεπτά, πρόσθεσε τις πένες και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά.
Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ρίξ’ τη στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
Ανακάτεψε στο φαγητό και την παρμεζάνα, πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: tlife.gr