Το νέο έγκλημα κατά μιας γυναίκας που σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λάρισα συγκλονίζει και έρχεται για να αναδείξει το φαινόμενο των καυγάδων και των ενδοοικογενειακών επεισοδίων που γίνονται σε καθημερινή βάση.

Θύματα των επεισοδίων αυτών είναι συνήθως οι γυναίκες στις οποίες ασκείται χειροδικία και ξυλοδαρμός από τους άνδρες τους ή τους συντρόφους τους. Τα ενδοοικογενειακά επεισόδια είναι στην καθημερινότητα του κέντρου της Άμεσης Δράσης της Ασφάλειας Πατρών, με το τηλεφωνικό κέντρο να δέχεται "βροχή" τηλεφωνημάτων τέτοιων καταγγελιών, σε μηνιαία βάση.

Λίγες ώρες πριν από την δολοφονία της γυναίκας στη Λάρισα, ένα ακόμα επεισόδιο είχε σημειωθεί στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ρίου. Η αστυνομία αρχικά είχε λάβει σήμα για συναγερμό σε σπίτι της περιοχής, ζητώντας από τους άνδρες που ήταν σε περιπολία να πάνε για έλεγχο, όπως γίνεται συνήθως.

Ο συναγερμός όμως αυτός που ξεσήκωσε τη γειτονιά δεν ήταν τυχαίος. Σύμφωνα με τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο σημείο, αλλά και τις μαρτυρίες που πήραν στη συνέχεια από τη γειτονιά, τον συναγερμό τον είχε πατήσει μια γυναίκα, ύστερα από άγριο επεισόδιο που είχε σημειωθεί με έναν άνδρα.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε σχέση με τον άνδρα αυτόν. Προφανώς αναγκάστηκε να πατήσει τον συναγερμό πάνω στον καυγά, φοβούμενη τα χειρότερα, καλώντας σε βοήθεια, είτε την αστυνομία, είτε τη γειτονιά.

Είναι άγνωστη η εξέλιξη της όλης υπόθεσης και το τι ακριβώς έγινε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και αν υποβλήθηκαν μηνύσεις. Στη συνέχεια όταν διαπιστώθηκε ότι τα πνεύματα ηρέμησαν, έφυγαν από το σημείο οι αστυνομικοί.

Το επεισόδιο όμως έρχεται για να δέσει με όλα αυτά που γίνονται στις μέρες μας, αλλά και με το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις των ζευγαριών, όπως και με τη βία (σωματική ή ψυχολογική) που ασκείται κυρίως από τους άνδρες προς τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς τα ενδοοικογενειακά επεισόδια είναι πολλά και δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οι γυναίκες συνήθως σιωπούν όταν ηρεμεί η κατάσταση, χωρίς να καταφεύγουν σε νομικά μέσα και προσπαθούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους, τις περισσότερες φορές μαζί με αυτούς που τους ασκούν βία.

Μέχρι έως ότου εξελίσσονται τόσο άσχημα τα πράγματα ώστε να γίνουν θέμα στο πανελλήνιο, έχοντας πλέον ένα μοιραίο αποτέλεσμα, με θύματα τις ίδιες…