Η φωτιά που σάρωσε την Αχαΐα και στο πέρασμα της έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και σπίτια, κατέκαψε την έκταση που κάποτε λειτουργούσε το Club Med.

Οι εικόνες από το σημείο, μόνο θλίψη προκαλούν, καθώς πριν φτάσουν οι φλόγες και καταστρέψουν το σημείο, όλοι μιλούσαν για έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος όμως για χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτος. Πλέον μετά και το πέρασμα της φωτιάς στο σημείο δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παρά μόνο οι βάρκες προφανώς κάποιων ντόπιων που τις είχαν δεμένες στη μαρίνα του Club Med.

Το Club Méditerranée (τα γαλλικά τουριστικά κλαμπ που μεσουράνησαν από τη δεκαετία του '50 και μετά στη Μεσόγειο) είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του στην κατάφυτη περιοχή των 70 στρεμμάτων στο Λαμπίρι Αχαΐας τη δεκαετία του ’60 και είχε τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.300 ατόμων σε καλύβες – bungalows.

Ωστόσο το 1993 το Club Méditerranée διέκοψε τη λειτουργία του και για 7 χρόνια έμεινε κλειστό. Το 2000 ξαναλειτούργησε όχι όμως ως τουριστική υποδομή φιλοξενίας, αλλά ως χώρος αναψυχής λουομένων. Και πάλι όμως το λουκέτο δεν άργησε να έρθει και 2008 σταμάτησε η λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πευκόφυτος χώρος τόσα χρόνια δεν είχε καθαριστεί με αποτέλεσμα μόλις οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ζήριας έφτασαν στο σημείο, κατέστρεψαν το Club Méditerranée ολοσχερώς.

To βίντεο του Κώστα Γκέρτζου είναι χαρακτηριστικό.