Κοντά στην ολοκλήρωση τους είναι οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής για τις φωτιές που ξέσπασαν σε Πάτρα και Δροσιά.

Πιο συγκεκριμένα το πόρισμα των αξιωματικών της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ελεκίστρα, αναφέρεται σε αμέλεια και μάλιστα τονίζει ότι η φωτιά που έκαψε σπίτια στην περιοχή των Καριών και του Σουλίου ξεκίνησε από ένα πεταμένο τσιγάρο.

Ένα τσιγάρο που αρχικά έκαιγε χόρτα για να φτάσει στη συνέχεια να εκκενώσει ολόκληρους οικισμούς. Σε ότι αφορά την άλλη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Δροσιά η οποία έκαψε δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης, πληγώνοντας το βουνό του Ερυμάνθου, το πόρισμα της πυροσβεστικής καταλήγει σε πρόθεση και εμπρησμό.

Μάλιστα στο κάδρο των αρχών είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία και ο οποίος αναζητείται. Ήδη έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα ένας νεαρός που αρνείται κάθε εμπλοκή.

Πάντως, σε ότι αφορά την φωτιά στο Ριγανόκαμπο και το εμπρηστικό υλικό που βρέθηκε στην πρώην ΜΟΜΑ, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής, έχει να κάνει με δυναμιτάκια που πετούσαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς ρομά που διαμένουν στον εκεί καταυλισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν στα χέρια των αξιωματικών της πυροσβεστικής, που χειρίζονται την υπόθεση, να βρίσκεται βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί άτομα την ώρα που εκτοξεύουν «φυτιλάκια» στη συγκεκριμένη περιοχή.