Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, κοινοποιημένη σε εισαγγελέα και τους τοπικούς βουλευτές έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ζητώντας να γκρεμιστούν οι γέφυρες από τις οποίες δεν χωρούν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα, γεγονός που έγινε αντιληπτό το περασμένο σαββατοκύριακο, με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή:

Μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι 31 Ιουλίου στην Αιγιάλεια και προξένησε τεράστιες ζημιές σε κατοικίες ,καλλιέργειες δασικό πλούτο και έστειλε συνανθρώπους μας στα νοσοκομεία , βγήκε στο φως ένα μεγάλο θέμα που θέτει πολλά ερωτηματικά, από τις απαντήσεις των οποίων αναμένεται να πέσουν πολλά κεφάλια.

Αν είναι δυνατόν, να υπάρχουν καινούργιες γέφυρες τόσο χαμηλές από τις οποίες να μην μπορούν να περάσουν από κάτω τα πυροσβεστικά οχήματα για να σώσουν ζωές και περιουσίες .Εξαιτίας αυτού του γεγονότος τα πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούσαν να βρουν άλλους τρόπους κάνοντας κύκλους και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ελπίζουμε να διαψευσθούν, αυτές οι κατασκευές έγιναν για να μην μπορούν να περάσουν τα φορτηγά και να πηγαίνουν αναγκαστικά από την νέα εθνική οδό πληρώνοντας διόδια (υπάρχει και ρεπορτάζ στα αθηναϊκά social media Lampros Paschos Ρεπορτάζ-δημοσιογράφος καθώς και δημοσιεύσεις από #Επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων).

Επειδή αυτά τα λάθη έχουν σαν αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες στρέμματα δασών, καλλιεργειών και τουριστικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί τουριστικά και ποιοτικά η περιοχή μας κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στο εισόδημα των κατοίκων μας . Επειδή η περιοχή μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ παρακαλούμε να δείξετε άμεσα την ευαισθησία σας και

Ζητούμε:

  1. Να γκρεμιστούν άμεσα οι χαμηλές γέφυρες και να φτιαχτούν νέες με ύψος τουλάχιστον 5μ όπως είναι παντού.
  2. Να βρεθούν αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί και παράγοντες που υπέγραψαν αυτά τα έργα εις βάρος των περιουσιών και της ασφάλειας των πολιτών
  3. Να αποδοθούν ευθύνες στέλνοντας στην φυλακή τους υπαίτιους. Παράλληλα να πληρώσουν τις ζημιές προς τους πληγέντες συμπολίτες μας και να αναδασώσουν τα δάση μας.

Το κράτος όπως έχει απαιτήσεις προς τους πολίτες, έτσι πρέπει να έχει και υποχρεώσεις, να αναγνωρίζει τα λάθη του και να πληρώνει για αυτά!!

Προς : κ. Πρωθυπουργό
κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
κ. Εισαγγελέα
Κοιν.: κ.κ. Βουλευτές Αχαΐας
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Ο.Ε.Σ.Π
Διοίκηση ΕΡΓΟΣΕ
Δοίκηση Ολυμπίας Οδού
Μέλη Εμπορικού Συλλόγου
ΜΜΕ
με τιμή

Χαράλαμπος Π . Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας