Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τις εξώσεις, εν μέσω πανδημίας, αφού έληξε το προηγούμενο μορατόριουμ που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC έδωσαν παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Έκκληση Πελόζι στον Λευκό Οίκο

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κάλεσε και πάλι σήμερα τον Λευκό Οίκο να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, το οποίο έχει ήδη λήξει, αφού το Κογκρέσο δεν έκανε καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να παρατείνει το μορατόριουμ για να προστατευθούν εκατομμύρια ενοικιαστές που κινδυνεύουν με έξωση επειδή δεν κατέβαλαν τα ενοικια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η απαγόρευση εξώσεων έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές σήμερα η Πελόζι προτρέπει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει το μορατόριουμ, χωρίς να έχει την έγκριση του Κογκρέσου.