Σελιανίτικα: Η Ιόνια Ορχήστρα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ιταλική μουσική του 20ου αιώνα

Η Ιόνια Ορχήστρα, την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στην παραλία Σελιανιτίκων, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ιταλική μουσική του 20ου αιώνα, μέσα από τους μεγάλους τραγουδιστές και συνθέτες (Caruso, Pavarotti, Lucio Dalla, Domenico Modugno, Adriano Celentano, Mina, Patty Pravo, Andrea Bocelli, Toto Cutugno, Eros Ramazzotti, Ennio Morricone, Giuseppe Verdi, Raffaella Carra). Ένα μουσικό ταξίδι από γνωστά κλασικά κομμάτια, αλλά και σύγχρονα διασκευασμένα για quarteto.

Ερμηνεύουν: Zoe Papas (σοπράνο), Έλενα Βούλγαρη. Διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Η Ιόνια Ορχήστρα, είναι ένα επαγγελματικό μουσικό σχήμα, με έδρα την Πάτρα και την Αθήνα, που δραστηριοποιείται όμως σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 2002, με σκοπό να παράγει πολιτιστικό έργο, μέσα από τα πολλά είδη της ελληνικής και ξένης μουσικής, με αφιερώματα και παραγωγές με μικρά και μεγάλα σχήματα. Εμφανίζεται όλο το χρόνο σε συναυλιακούς χώρους, μουσικές σκηνές, piano bar restaurant, πολυχώρους, δεξιώσεις και festival’s.

Η Ιόνια Ορχήστρα έχει στο ενεργητικό της πάνω από δύο χιλιάδες (2.000) εμφανίσεις από την ίδρυσή της, διαθέτει όλη την γκάμα των μουσικών οργάνων, ως και δικό της κλασικό πιάνο με ουρά (grand baby) 3/4.

Η Ιόνια Ορχήστρα αποτελείται από δεκατέσσερα (14) μόνιμα μέλη και δέκα (10) περίπου εξωτερικούς συνεργάτες. Έχει συμπράξει με τους Michele Mangano, χορευτικό Tarantella (Italy), Giorgio Vincenzo Filieri, μουσικό Tarantella από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, τον Λάκη Παπαδόπουλο (με τα Ψηλά Ρεβέρ), Νίκο Ζιώγαλα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώργο Γιαννόπουλο, Ηλία Λογοθέτη, Νίκο Δημητράτο, Ντάνο Λυγίζο και συμπράττει με άλλα μουσικά σχήματα, χορωδίες, χορευτικά.

H συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τις σελίδες facebook της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου και του προγράμματος Interreg FAME Road.