H αγαπημένη ηθοποιός, Ρένια Λουϊζίδου, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το πώς διαχειρίζεται το διάστημα της πανδημίας αλλά και πότε πιστεύει ότι θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Η Ρένια Λουϊζίδου ανέφερε επίσης, αν έχει κάνει το εμβόλιο και αν έχασε ανθρώπους από το περιβάλλον της λόγω του ιού.

Πώς ήταν το διάστημα της πανδημίας για εσάς; Πώς διαχειριστήκατε αυτό το ενάμισι έτος;

Δεν ανήκω σε αυτούς που ήταν χαρούμενοι γιατί έμειναν στο σπίτι και «βρήκαν» την επαφή με τον εαυτό τους. Το εκμεταλλεύτηκα ωστόσο για να κάνω πράγματα που ήθελα, να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Διατήρησα την ψυχραιμία μου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, που για όλους μας ήταν πρωτόγνωρο. Από την καραντίνα του προηγούμενου χειμώνα, νιώθω πολύ κουρασμένη. Αργεί πάρα πολύ να επιστρέψει η όποια κανονικότητα. Και κάθε φορά που αισιοδοξούμε, δείχνει να απομακρύνεται. Είναι η φυσική εξέλιξη μιας πανδημίας, η οποία τελειώνει πάντοτε με έναν κύκλο μεταλλάξεων και εμβολιασμού.

Εσείς εμβολιαστήκατε;

Ναι. Δεν το έκανα ελαφρά τη καρδία, με τεράστια χαρά ή χωρίς φόβο, αλλά θεωρώ ότι είναι χρέος μας απέναντι στους συνανθρώπους μας! Είναι μονόδρομος. Το αναφέρω, γιατί γίνεται μια τεράστια συζήτηση. Τον τελευταίο καιρό, έχει ξεσπάσει ένας καινούργιος διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ούτε εμείς κάναμε το εμβόλιο γλεντώντας, αλλά ήταν μια απόφαση που πήραμε για λόγους κοινωνικής υπευθυνότητας. Είναι καλό να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα, διαφορετικά φοβάμαι ότι θα μας περιμένει ένας ακόμα δύσκολος χρόνος.

Έχετε χάσει ανθρώπους του περιβάλλοντος σας από την πανδημία;

Βεβαίως, άνθρωποι που γνώριζα έφυγαν από τη ζωή. Δυστυχώς, όλοι μας ξέρουμε κάποιον που πέθανε από covid. Η χώρα μετρά πάνω από δέκα χιλιάδες νεκρούς. Επίσης πολλοί φίλοι μου νόσησαν και ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα μέχρι να το ξεπεράσουν. Αυτή η πρωτόγνωρη για όλους συνθήκη μας έκανε κατά κάποιον τρόπο να συνειδητοποιήσουμε την ασημαντότητα των πραγμάτων.

Σας σοκάρει αυτό;

Τα πράγματα δεν αρχίζουν και τελειώνουν μόνο στο σοκ. Πολλές φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα αισθάνθηκα εκτεθειμένη ή ελλιπώς ενημερωμένη. Μήνες τώρα δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνουμε, πότε ανοίγουμε, πότε κλείνουμε και με ποιο κριτήριο. Τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πάρα πολύ. Αυτό το γεγονός δίνει ακόμα περισσότερο χώρο στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Προσθέτει πατήματα και επιχειρήματα εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Με έχει αγχώσει όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Με σοκάρει, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να οδηγηθούν σε ψυχολογική αναταραχή. Οφείλουμε να σφίξουμε τα δόντια και να κάνουμε αυτά που πρέπει σοβαρά και οργανωμένα όλοι μαζί. Εμείς πετάξαμε τις μάσκες και σε μία εβδομάδα ανακαλύψαμε τη μετάλλαξη Δ. Δεν νιώθω πολύ ασφαλής ως πολίτης όταν μου συμβαίνει αυτό. Πρέπει να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, να καταφέρουμε να επιβιώσουμε από αυτό. Έπειτα θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, είπε η Ρένια Λουϊζίδου στο τηλεοπτικό περιοδικό 7Μέρες TV.