Προχώρησαν οι εργασίες στο νεοκλασικό κτίριο του πεζόδρομου της Παντανάσσης που είναι να λειτουργήσει ένα μπουτίκ hotel.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς η εξωτερική όψη του νεοκλασικού κτιρίου έχει αλλάξει ριζικά και έχει δώσει μία άλλη αισθητική στην περιοχή. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αφού εντός του κτιρίου δεν έχει ξεκινήσει η τροφοδότηση του με το αντίστοιχο εξοπλιστικό υλικό.

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήταν ήδη έτοιμο, όμως η κατάσταση που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κλάδο με την πανδημία, καθυστέρησε τις εργασίες. Θυμίζουμε ότι δεν είναι το μοναδικό μπουτίκ ξενοδοχείο που θα ανοίξει στην Πάτρα μέσα στους επόμενους μήνες.

Ανάλογες επενδυτικές κινήσεις ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι ιδιοκτήτες νεοκλασικών κτιρίων, στο κέντρο, αλλά και λίγο πάνω από αυτό, κυρίως στην περιοχή της Άνω πόλης, με στόχο να τα μετατρέψουν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τάση πρόκειται να έχουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ορισμένα χαρακτηριστικά κτίρια της Άνω πόλης, μία περιοχή που ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα ανάπλασης και θεωρείται ότι μπορεί με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις που είναι να γίνουν, να αποτελέσει την ιδανική συνοικία για city break.

Οι τουρίστες, πριν από την εποχή της πανδημίας, είχαν δείξει με τις φωτογραφίες που ανέβαζαν στα social media την αγάπη τους προς την Άνω πόλη, τα σοκάκια και τα στενά της οποίας τους θυμίζουν κάτι από νησί, περπατώντας τα για να πάνε είτε στο Κάστρο, είτε στο Ρωμαϊκό Ωδείο. 

Ήδη ως γνωστόν λειτουργεί στο Μέγαρο Γαλανόπουλου απέναντι από την  πλατεία Αγίου Γεωργίου και από το Ρωμαϊκό μπουτίκ ξενοδοχείο πέντε αστέρων που έχει αλλάξει αισθητικά την όλη περιοχή. 

Οπότε μέσα στους επόμενους μήνες, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν αρκετά πράγματα γύρω από τον κατασκευαστικό κλάδο θα δούμε και νέες αλλαγές, με την Άνω πόλη να αποτελεί το σημείο αναφοράς, στην προσπάθεια που είναι να γίνει για την τουριστική ανάδειξη της Πάτρας.

(Η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι αρχείου).