Αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας, με τις κλινικές covid να γεμίζουν από μέρα σε μέρα, αλλά με την κατάσταση να παραμένει ελεγχόμενη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ οι ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στην κλινική covid ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής στους 23, ενώ ένα παιδάκι ήταν στην αντίστοιχη κλινική της παιδιατρικής.

Στην ΜΕΘ covid του ΠΓΝ Πατρών νοσηλεύονταν τρία άτομα. Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα οι ασθενείς ήταν έως  το βράδυ της Κυριακής 18, ενώ δύο άτομα νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών και των στελεχών της δημόσιας υγείας η αύξηση των κρουσμάτων έχει φέρει όπως ήταν φυσιολογικό μία αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες, με τις εισαγωγές να είναι περισσότερες το τελευταίο εικοσαήμερο.

Ωστόσο, οι ασθενείς που εισέρχονται στις ΜΕΘ και χρειάζονται διασωλήνωση είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών, ενώ η κατάσταση της υγείας τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν είναι τόσο επιβαρυμένη.

Σε κάθε περίπτωση στην 6η ΥΠΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για ένα ενδεχόμενο κύμα αύξησης των νοσηλειών μέσα στο επόμενο διάστημα, κάτι που είναι αρκετά πιθανό, με δεδομένο ότι αρκετός κόσμος ετοιμάζεται να ταξιδέψει λόγω διακοπών, αφήνοντας έτσι περιθώρια στον ιό να εξαπλωθεί.

Ταυτόχρονα αυξητική είναι η τάση και στη διάγνωση νέων κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή διενεργήθηκαν 432 ράπιντ τεστ στο Επιμελητήριο εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά. Επίσης από τα 337 που διενεργήθηκαν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου τα 15 διαγνώστηκαν θετικά.