Δεν το πιστεύουν οι επιχειρηματίες των καφέ που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Δυμαίων.  

Το Νότιο Πάρκο είναι άδειο από κόσμο τη στιγμή που άλλες αντίστοιχες περιόδους τα περασμένα καλοκαίρια, ήταν γεμάτο από Πατρινούς που έκαναν την βόλτα τους, την γυμναστική τους και γενικότερα την αναψυχή τους, σε ένα από τα μέρη της Πάτρας που αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια όσο κανένα.

Τι έχει συμβεί φέτος; Το Νότιο Πάρκο την εποχή της καραντίνας και του lockdown μάζευε κάθε μέρα σχεδόν, αρκετό κόσμο. Είναι γνωστά τα θέματα που ανέβαιναν στο διαδίκτυο για τον κίνδυνο του συνωστισμού στο χώρο εξαιτίας των συγκεντρώσεων τόσων και τόσων ατόμων κάθε απόγευμα.

Άλλος έτρεχε, άλλος έκανε την βόλτα του, άλλος τη γυμναστική του, άλλος έπινε το καφέ του σε πλαστικό. Όλα αυτά από τη στιγμή που σταμάτησε το lockdown και η καθημερινότητα των Πατρινών επέστρεψε στην κανονικότητα της, έπαυσαν να υφίστανται.

Το κακό όμως για τους επιχειρηματίες του Νότιου Πάρκου που είδαν τους τζίρους τους στον καφέ να αυξάνονται ραγδαία κατά τη διάρκεια της καραντίνας (όλοι έπαιρναν και έναν καφέ σε πλαστικό κατά τη διάρκεια της βόλτας) είναι ότι τον πολύ κόσμο του lockdown, ακολούθησε η ερημιά του lockout.

Από τότε έχει να φανεί κόσμος στο Νότιο Πάρκο. Μόνο αραιά και που κάποιες παρέες τα απογεύματα που κάνουν την βόλτα τους και στη γυμναστική τους και αυτό είναι όλο. Ο κόσμος μετά την καραντίνα μάλλον βαρέθηκε το Νότιο Πάρκο και αυτό ερήμωσε ξαφνικά.


Ακόμα και η παιδική χαρά που υπάρχει στον χώρο σπάνια έχει κόσμο. Κάποιοι βέβαια αποδίδουν την ερημιά του Νοτίου Πάρκου το φετινό καλοκαίρι στην ύπαρξη αρκετών ρομά – σκηνιτών στον χώρο. Αυτοί όμως πάντοτε υπήρχαν εκεί, σε συγκεκριμένα σημεία.

Άλλοι πάλι μιλούν για έναν «αέρα» ανανέωσης που πρέπει να προσδώσει η δημοτική αρχή στο αγαπημένο της Νότιο Πάρκο που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της, σε έναν χώρο που πριν δεν υπήρχε τίποτα.

Όμως όπως και να έχει η ουσία δεν αλλάζει. Το Νότιο Πάρκο εκεί που έσφυζε από ζωή ερήμωσε. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση με εντολή Χαρδαλιά είχε αναγκαστεί να κλείσει τον χώρο για να σταματήσει ο κόσμος να συγκεντρώνεται εκεί. Να όμως που οι εποχές αλλάζουν…

(Οι φωτογραφία είναι αρχείου, από την εποχή της καραντίνας).