Πόνος. Απελπισία. Απόγνωση. Κούραση. Οργή. Αγανάκτηση και δεκάδες ακόμα συναισθήματα για τους κατοίκους της Δυτικής Αιγιάλειας, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που πάλευαν επί ώρες για την κατάσβεση μιας φωτιάς που μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση.

Όλα αυτά σε ασπρόμαυρο φόντο, χωρίς χρώματα, αφού η πυρκαγιά καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της, φρόντισε να εξαφανίσει το πράσινο που υπήρχε στα βουνά που αγκαλιάζουν τη θάλασσα του Κορινθιακού και να ντύσει με καπνούς το γαλάζιο των κυμάτων, καλύπτοντας το φως του ήλιου που χάθηκε πίσω από μαύρα και τα γκρι σύννεφα.

Όμως οι άνθρωποι που μάχονταν με τις φλόγες δεν λύγισαν, συνέχισαν μέχρι τέλους να πολεμούν τη φωτιά από γη και αέρα για να μπορέσουν να την τιθασεύουν.

Ο Λεωνίδας Αξιώτης μπαίνοντας στην καρδιά του πύρινου μετώπου κατέγραψε την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων για να κερδίσουν την πυρκαγιά, καλύπτοντας ταυτόχρονα με τις φωτογραφίες του το σκηνικό της καταστροφής που άφησε πίσω της.

Δείτε φωτογραφίες από τον φακό του Λεωνίδα Αξιώτη, σε ένα ασπρόμαυρο φόντο που αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα συναισθήματα που αφήνει σε όλους μας ο απόηχος αυτής της καταστροφής, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του νομού μας.