Στις περιοχές της Αιγιάλειας που επλήγησαν από τις φωτιές περιοδεύει κλιμάκιο της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Κέντρο Ελέγχου της Πυροσβεστικής στην Πάτρα, στη συνέχεια στο Λαμπίρι συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί εκεί, όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα πυρινα μέτωπα, ενώ στη Ζήρια συνομίλησε με τους κατοίκους στο καφενείο του χωριού τους οποίους κάλεσε να είναι σε ετοιμότητα, να επαγρυπνούν και να διεκδικήσουν άμεση αποζημίωση των πληγέντων. 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Δημήτρη Καλογερόπουλο, δήμαρχο Αιγιάλειας. 
"Καλούμε το λαό της Αχαΐας να παραμένει σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί για να προστατευτεί οι ανθρώπινες ζωες, η λαϊκή περιουσία και ο φυσικός πλούτος της περιοχής. 
Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να λυθεί το ζήτημα της στέγασης για όσους έχουν ανάγκη εδώ και τώρα. Άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδοτησης και της ύδροδοτησης τηςπεριοχής και όλων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές" αναφέρει η ανακοίνωση.