"Η Αχαΐα έχει πληγεί πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες. Από την Τετάρτη ξεκίνησαν φωτιές γύρω από την Πάτρα, στην Τριταία επίσης στον Ερύμανθο και εχθές βέβαια είχαμε τη χειρότερη φωτιά, που ήταν εδώ στην ευρύτερη περιοχή.

Κάηκαν σπίτια, κάηκαν περιουσίες, από ό,τι λένε και οι άνθρωποι οι οποίοι ήταν στον συντονισμό, καθυστέρησε ο συγχρονισμός να γίνει άμεσα γιατί η φωτιά ήταν από αναζωπύρωση άλλης φωτιάς τη Δευτέρα. Φαίνεται δεν ελέγχθηκε όπως έπρεπε, και χθες είχαμε όλη αυτή την επέκταση της πυρκαγιάς και όπως είδατε και σήμερα ακόμα καίει στο βουνό.

Ελπίζουμε, ελπίζουμε πια να σταματήσει γιατί είναι το δάσος και αν πιάσει το δάσος θα είναι πάρα πολύ άσχημα. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να τελειώσει αυτό το πράγμα- εμείς όχι ως βουλευτές αλλά όλοι οι κάτοικοι της περιοχής- και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτό που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, η μονιμοποίηση των πυροσβεστών, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις για τις δασικές εκτάσεις κλπ, αυτό δεν έπρεπε να σταματήσει αλλά έπρεπε να συνεχίσει.

Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση, και πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψιν μας το τι γίνεται" αναφέρουν οι δυο βουλευτές.