Μην περιμένετε να καλυτερέψει η κατάσταση στην Πάτρα και στην Αχαΐα, με τη ζέστη που κάνει και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική σε αρκετά διαστήματα της μέρας.

Το αντίθετο. Μέσα στην εβδομάδα η ζέστη θα είναι ακόμα μεγαλύτερη με τη Δευτέρα και την Τρίτη ο υδράργυρος να φτάνει στους 42 βαθμούς και την Τετάρτη να τους ξεπερνάει και αγγίζει τους 43.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες αυτές τις μέρες που έρχονται ο υδράργυρος, κατά τις 6 το απόγευμα δεν θα πέσει κάτω από τους 40 με 39 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλό για τον κόσμο και ειδικότερα για τις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες να αποφύγουν τις μετακινήσεις το διάστημα 12 με 4 και να κάθονται στα σπίτια τους ή στην εργασία τους.

Αρκετές περιοχές της Πάτρας και της Αχαϊας αναμένεται να έχουν θερμοκρασίες ρεκόρ που δεν θα έχουν ξαναζήσει.  Όπως αναφέρει ο Νικόλας Σερέτης σε ανάρτηση του για την ζέστη που έκανε την Παρασκευή 30 του μήνα, σε μία από τις χειρότερες μέρες του παρατεταμένου αυτού καύσωνα που ζούμε

«τους 40°C ξεπέρασε ο υδράργυρος σε περιοχές της ηπειρωτικής δυτικής Αχαΐας καθώς και στα νότια προάστια της πόλης, ενώ στην πλειονότητα των υπόλοιπων μετεωρολογικών σταθμών του νομού οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 39-40°C.


Οι πίνακες του meteo για επόμενες ημέρες

Ανάλογο το σκηνικό στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι και τις 5/8 με την κορύφωση να αναμένεται κατά το διήμερο Δευτέρας & Τρίτης, οπότε και στο εσωτερικό του νομού καθώς και στα δυτικά τμήματα αυτού, αναμένονται 42-43°C και στην πόλη 40-41°C.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση ημερήσια θερμοκρασία παραμένει σε σχετικά πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι στο οποίο συμβάλλουν οι ιδιαίτερα υψηλές ελάχιστες οι οποίες δεν πέφτουν κάτω από τα επίπεδα των 27-28°C, γεγονός το οποίο δημιουργεί μία αυξημένη αίσθηση δυσφορίας ιδίως σε κεντρικές περιοχές της πόλης της Πάτρας.

Ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, τουλάχιστον για 5-6 ημέρες ακόμη, τόσο όσον αφορά στις εξωτερικές δραστηριότητες στο μεγαλύτερο διάστημα του 24ωρου αλλά και σε εργασίες που μπορούν να αποτελέσουν αρωγό στην εκδήλωση πυρκαγιάς. Ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται αμφότερες!».