Αντιμέτωποι και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είναι οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αν και έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας δεν κατέβηκαν καν από το το περιπολικό όταν έφτασαν στο διαμέρισμα στη Δάφνη, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της 31χρονης από το σύζυγό της.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που φέρονται ότι παρέλειψαν να κάνουν οι αστυνομικοί οι οποίοι ενημερώθηκαν για συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Τι είχε συμβεί
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το περιπολικό έλαβε σήμα υψηλής προτεραιότητας να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σημείο κάτι το οποίο είναι και καταγεγραμμένο, ωστόσο το περιπολικό φαίνεται να φτάνει 25 λεπτά αργότερα.
Οι δύο αστυνομικοί, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται, δεν βγήκαν καν από το περιπολικό.

Φέρονται να ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του περιπολικού, στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τώρα ελέγχονται και ποινικά.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ανδρέα Στεφανάτο.