Ένας έρωτας από το παρελθόν επανέρχεται στη ζωή της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες. Πρόκειται για τον στρατιωτικό Ζάχο Λυκογιάννη, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Νίκος Κουρής, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Ζάχος ήταν στο παρελθόν αρραβωνιασμένος με την Ελένη, ο γάμος όμως δεν έγινε λόγω της μετάθεσης που πήρε. Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του, η κυρία Μάρω, στάθηκε πολύ στην Ελένη, στις Άγριες Μέλισσες, όταν έχασε τη μητέρα της. Τη βοηθούσε στα μαθήματα του σχολείου, ενώ με τις συμβουλές της συνέβαλε στο να γίνει μια ανεξάρτητη κοπέλα που μπορεί να διαχειρίζεται μόνη της τα όποια προβλήματα προκύπτουν στη ζωή της.

Ο γιος της, ο Ζάχος, ήταν πάντα ερωτευμένος με την Ελένη, γνωρίζοντας όμως ότι εκείνη έχει χαρίσει την καρδιά της στον Λάμπρο, δεν έβρισκε το κουράγιο να της αποκαλύψει τα αισθήματά του και οι δυο τους παρέμεναν δυο καλοί φίλοι. Όλα άλλαξαν όταν χώρισε με τον Λάμπρο, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε εκείνος από τον πατέρα του και τον Γιώργη Σταμίρη.

Έτσι, ο Ζάχος της άνοιξε την καρδιά του κι εκείνη αποφάσισε να τον αρραβωνιαστεί. Ο αρραβώνας τους διαλύθηκε, όταν εκείνος πήρε μετάθεση κι εκείνη αρνήθηκε να τον ακολουθήσει και παρέμεινε στο Διαφάνι. Τώρα που επιστρέφει, βρίσκει και πάλι την Ελένη μόνη στις Άγριες Μέλισσες, αφού ο Λάμπρος βρίσκεται στην εξορία.

Σύμφωνα όμως με τις πρώτες πληροφορίες, δεν σκοπεύει να την διεκδικήσει, παρόλο που δεν σταμάτησε ποτέ να την αγαπά. Θα τη βοηθήσει ωστόσο, έστω και κρυφά, στα όποια προβλήματα αντιμετωπίσει, βάζοντας ακόμα και σε κίνδυνο την καριέρα του, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε για τις Άγριες Μέλισσες στο περιοδικό “Τηλεθεατής”.