Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά την άμεση αποζημίωση την πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Πάτρα, Τριταία και Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τα περίχωρα του δήμου Πατρέων (Νέο Σούλι, Καρυά, Ελεκίστρα, Ρωμανό, Ριγανόκαμπο, Εγλυκάδα και Συχαινά), τα χωριά του δήμου Ερυμάνθου Δροσιά και Πτέρη, και της Αιγιάλειας Σελινούντα και Ζήρια, είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις, καλλιέργειες, σπίτια και αυτοκίνητα.

Ο πλήρης απολογισμός των καταστροφών των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την Αχαΐα, δεν έχει γίνει ακόμα, ωστόσο υπολογίζεται ότι έχουν καεί δεκάδες σπίτια, εκατοντάδες στρέμματα γεωργικής γης και καλλιεργειών και δεκάδες αυτοκίνητα.

Κατόπιν τούτων, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την Πάτρα, την Αιγιάλεια και την Τριταία του δήμου Ερυμάνθου".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την Πάτρα, την Αιγιάλεια και το δήμο Ερυμάνθου και β) πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Αχαΐας._