Συνεχίζονται τα τερατουργήματα… στην Κρατική Τηλεόραση η οποία αδίκως εδώ και δεκαετίες πληρώνεται από τον φορολογούμενο ελληνικό λαό χωρίς βέβαια ποτέ να τον έχουν ρωτήσει αν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκυο δεν έδειξε τις προσπάθειες των καταξιωμένων Ελλήνων Αθλητών Λευτέρη Πετρούνια (ενόργανη γυμναστική) και Παναγιώτη Γκιώνη (επιτραπέζια αντισφαίριση) προκαλώντας αντιδράσεις.

Το έχει ξανακάνει το 1992 και το 2012

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ρ.Τ. κάνει τέτοιο τραγικό λάθος. Έχει ξανασυμβεί το 1992 (Βαρκελώνη) όταν δεν έδειξε τον αγώνα του Πύρρου Δήμα στην Άρση Βαρών μέσω του οποίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το 2012 (Λονδίνο) όταν προτίμησε να δείξει τον αγώνα της Βάσως Βουγιούκα στην Ξιφασκία, αντί να δείξει τον Ηλία Ηλιάδη ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τζούντο. Ας σημειωθεί ότι ο γράφων γνωρίζει προσωπικά την Βουγιούκα και την οικογένειά της και μόνο καλά λόγια έχει να πει.

Αλησμόνητο και το μαύρο… το 2004

Μην ξεχνάμε και το μαύρο… που έπεσε για 25 λεπτά στη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδα – Κορέα (Αθήνα 2004), με τον οποίο ξεκίνησαν οι τηλεοπτικές καλύψεις της ΕΡΤ για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Συνέπεια εκείνης της επικής… γκάφας ήταν να γίνουν αποδεκτές από τον τότε Πρόεδρο της ΕΡΤ, Αγγελο Στάγκο οι παραιτήσεις του Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρη και του Διευθυντή Λειτουργίας Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Γιώργου Παπαμώκου.

To 2021 θα παραιτηθεί κανένας;

Διευθυντές τοποθετημένοι από προηγούμενες… κυβερνήσεις

1) Θυμίζουμε ότι το 2012 Διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Κρατικής Τηλεόρασης ήταν ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου ο οποίος είχε αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου) στο οποίο παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα και επί κυβερνήσεως Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

2) Θυμίζουμε ότι το 2004 η τότε διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. είχε τοποθετηθεί επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης) και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα και επί κυβερνήσεως Ν.Δ. με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

3) Την τρέχουσα χρονική περίοδο Διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Κρατικής Τηλεόρασης είναι ο Γιώργος Λυκουρόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε στη εν λόγω θέση επί ημερών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρότι δεν ανήκε στο προσωπικό της Ε.Ρ.Τ., δηλ. ήρθε απ’ έξω όπως συνηθίζεται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις και παραμένει στη θέση του επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ντροπές στο αθλητικό τμήμα της Ε.Ρ.Τ. των τελευταίων ετών

1) Οι απαντήσεις που έδωσε ο Λυκουρόπουλος για το φιάσκο με τον Πετρούνια και για το αντίστοιχο με τον Γκιώνη δεν μας πείθουν (επέρριψε ευθύνες στους ξένους αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη), διότι στην Ε.Ρ.Τ. εδώ και μήνες γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν τις ημερομηνίες και τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να κάνουν το σωστό ώστε να αποφευχθεί η ξεφτίλα.

2) Γιατί όμως απαιτούμε κάτι τέτοιο από τον Λυκουρόπουλο όταν το 2019 το αθλητικό τμήμα της Κρατικής Τηλεόρασης μετατράπηκε σε παλαίστρα; Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2019 παρουσιαστής δελτίων αθλητικών ειδήσεων πλάκωσε στο ξύλο συνάδελφό του μέσα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ο Διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Ε.Ρ.Τ., μήνες πριν το προαναφερόμενο ντροπιαστικό περιστατικό είχε ενημερωθεί από το θύμα για τις απειλές που δεχόταν από τον θύτη, αλλά δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το κακό και ούτε πήρε δημόσια θέση μετά τον ξυλοδαρμό. Διαβάστε τα σχετικά δημοσιεύματα του new-economy.gr (https://neweconomy.gr/2019/03/13/plakothikan-sto-ksilo-dimosiografoi-tis-ert/ και https://new-economy.gr/2019/03/14/oli-i-alithia-gia-to-agrio-ksilo-stin-ert/).

3) Ένα άλλο ντροπιαστικό γεγονός που συνέβη εσχάτως στην Κρατική Τηλεόραση αφορά την άφιξη του γυναικείου συλλόγου πόλο του Ολυμπιακού ο οποίος την 1η Μαϊου 2021 (Μεγάλο Σάββατο), στο φάιναλ – 4 της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης και τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του.

Τα ξημερώματα της 3ης Μαϊου (Δευτέρα του Πάσχα) οι θριαμβεύτριες γύρισαν στην Ελλάδα, όμως η Ε.Ρ.Τ δεν έστειλε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δημοσιογράφο και τεχνικό για να καλύψει το εν λόγω θέμα.

Τα σχετικά πλάνα τα πήρε από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό (ΜΕGA) και η προβολή του βίντεο με το εν λόγω σπουδαίο θέμα έγινε όχι το πρωί, αλλά από το μεσημέρι και μετά.

Ιδού τι δημοσιεύσαμε στις 5-5-2021 με τίτλο: Απούσα η Ε.Ρ.Τ. από την άφιξη του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού

(http://new-economy.gr/2021/05/05/apousa-i-ert/).

4) Την ώρα της εκπομπής «Τόκιο 2020», η παρουσιάστρια αναρωτιόταν το πως θα μπορούσε να διαχειριστεί η ΕΡΤ το περιστατικό με τον Πετρούνια, κάνοντας σύγκριση με το τι είχε γίνει στην περίπτωση της Κατερίνας Στεφανίδη το 2016, ακούγεται από το κοντρόλ να της φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση «Τι κάνεις αυτή τη στιγμή;», δείγμα φασιστικής νοοτροπίας που ενδεχομένως να διακατέχει κάποιους κρατικοδίαιτους στο αθλητικό τμήμα της Ε.Ρ.Τ. (Ιδού και το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=_Al25tEXudA).

Ποια είναι αυτή που φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση στην παρουσιάστρια; Μήπως ανήκει πολλά χρόνια στο δυναμικό της Ε.Ρ.Τ.; Στο μακρινό παρελθόν τη συνέδεε κάτι με πρώην επιτελικό στέλεχος της Ε.Ρ.Τ.;

Ερωτήματα θέτουμε, δεν τα υιοθετούμε.

Θα πάρουν θέση οι αρμόδιοι;

Αντί η διοίκηση της Κρατικής Τηλεόρασης να διώχνει τον Δημοσθένη Καρμοίρη διότι σε εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. αναφέρθηκε στα σχιστά μάτια των Κορεατών αθλητών, ας τιμωρήσει αυτούς που πρέπει και συγκεκριμένα αυτούς που κατέχουν επιτελικά πόστα. Τι κατάλαβε που εξάντλησε την αυστηρότητά της στον Καρμοίρη;

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας θα πάρει θέση; Ο διευθυντής ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης θα πάρει θέση; Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, Γιάννης Τρουπής θα πάρει θέση;

Χρήστος Παπαθεοφάνους, Αθλητικός συντάκτης

(τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, βραβευμένος από τον ΠΣΑΤ το 2012)