Με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε όλα όσα απασχολούν την κοινή γνώμη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε χαρακτηριστικά μέσα σε όλα πως «πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απρόσκοπτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας με το μέρος του. Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι».

«Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και δηλώνει δικαιωμένος και για τον ίδιο αλλά και για το ΣΕΗ, σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

«Υπάρχουν ταμπού»

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν. Αυτοί, δε βοηθούν το έργο της δικαιοσύνης», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς πολλοί φοβούνται να καταθέσουν και να μιλήσουν για αυτά.

«Δούλευα 8 χρόνια με τον Φιλιππίδη»

«Από την ώρα που έμαθα πολύ κακοποιητικά πράγματα που ισχυρίζονται οι καταγγέλλουσες ότι έχουν υποστεί, διέκοψα τις συνομιλίες», λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον πρώην συνεργάτη του και φίλο, Πέτρο Φιλιππίδη. «Έχω και τον θεσμικό ρόλο και η ζυγαριά κάποια στιγμή βαραίνει και λες ‘πώς θα πάω; Με το προσωπικό ή με το θεσμικό’, και γω πήγα με το θεσμικό. Δεν μπορώ να εμπλακώ σε διαπροσωπική σχέση σε τέτοια δύσκολη κατάσταση».

«Καινούργιες αποκαλύψεις τον Σεπτέμβρη»

Νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΗ. «Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.