Ένας Ισπανός δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν «επαρκείς ενδείξεις» ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρεται σε ένα δικαστικό έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο δικαστής Μάρκος Χεσούς Χουμπέριας ολοκλήρωσε την προανάκριση σχετικά με τις καταγγελίες ότι η σταρ δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εισοδήματος, κατά την τριετία 2012-14. Η έρευνα αυτή αποτελεί το προκαταρκτικό στάδιο και ακολουθεί ο προσδιορισμός της δικασίμου.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι η Σακίρα ζούσε στην Καταλονία την εποχή εκείνη. Ωστόσο οι εκπρόσωποί της επιμένουν ότι δεν ζούσε στην Ισπανία μέχρι το 2015 και έχει εκπληρώσει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις της. Σε μια ανακοίνωση που έστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανέφεραν ότι το δικαστικό έγγραφο ήταν «ένα αναμενόμενο βήμα στη διαδικασία» και ότι οι νομικοί σύμβουλοι της τραγουδίστριας «παραμένουν αισιόδοξοι και συνεργάζονται πλήρως με τις δικαστικές αρχές» αλλά δεν θα σχολιάσουν περαιτέρω την υπόθεση.