Ολοένα και μειώνεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Πάτρα, κρίνοντας από τις συγκεντρώσεις που γίνονται κάθε φορά και την ανταπόκριση που υπάρχει προς τον κόσμο.

Στη συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη ο κόσμος αυτή τη φορά δεν ξεπερνούσε τα 250 με 300 άτομα, με τους περισσότερους από αυτούς να καταφτάνουν από τις 9 και μετά όταν ξεκίνησαν οι ομιλίες.

Σε ότι αφορά το προφίλ των συγκεντρωμένων κρατούσαν σημαίες, ενώ υπήρχαν και άτομα που προέρχονταν από καθαρά εκκλησιαστικούς κύκλους. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης από τα άτομα αυτά που ήταν στην πλατεία Γεωργίου έμειναν ακόμα λιγότερα. Ακολούθησε  έ πορεία στην οποία συμμετείχε λιγότερος κόσμος.

Όταν η πορεία έφτασε στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου στην Γούναρη οι διαδηλωτές ως συνήθως έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνος απλώνοντας την ελληνική σημαία και φωνάζοντας συνθήματα κατά των εμβολίων.

Η γενική εικόνα πάντως από το αντιεμβλοαστικό κίνημα της Πάτρας είναι ότι φθίνει. Μετά τις συγκεντρώσεις που είχαν γίνει στην πλατεία Γεωργίου όπου είχαν πάρει μέρος πάνω 1.500 με 2.000 άτομα, η πτώση στο κίνημα αυτό είμαι ραγδαία.

Το γεγονός αυτό ίσως να συνδέεται στις διαστάσεις που έδωσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι ταυτίζοντας την πολεμική κατά του εμβολίου σε καθαρά θρησκευτικούς λόγους που μιλούν για μία νέα τάξη πραγμάτων και για την παγκοσμιοποίηση, αλλά και στην πολιτικό ιδεολογική κατεύθυνση που έδειξε να έχει το όλο θέμα, με ακροδεξιούς κύκλους να παίρνουν είτε φανερά, είτε αθέατα μέρος.

Πάντως από την τελευταία συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γεωργίου ξεχώρισε για ακόμα μία φορά η ομιλία του Γιώργου Ευαγγελάτου. Ο συνταξιούχος ψυχίατρος επέμεινε στην στάση του, μιλώντας για δαιμονοποιήσει των ανθρώπων μέσω του εμβολίου, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να αποδείξει τα λόγια του.

«Ούτε όμως και αυτοί που είναι υπέρ του εμβολίου μπορούν να αποδείξουν τα δικά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας σε δημόσιο διάλογο.