Νεότερα: Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους στην οδό Αρτεμισίου και στην οδό Διοδώρου

Νεότερα: Προς εκκένωση σπίτια σε Βελβίτσι στην περιοχή Μανδήλω. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην οδό Αρτεμισίου

Aνακοίνωση του Δήμου Πατρέων: Μετά την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή  ΜΠΟΖΑΙΤΙΚΑ - ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ και για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των συμπολιτών, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εξέδωσε απόφαση για οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται σε αυτήν περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση: Εντολή εκκένωσης δόθηκε για την περιοχή του Προφήτη Ηλία και σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται στον κόσμο να κατευθυνθεί στον εξωτερικό χώρο του Τόφαλος. Στο σημείο επιχειρούν ενάερια

 Η συνδρομή εναέριων μέσων ζητήθηκε για τη φωτιά στον Προφήτη Ηλία. Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και από την οδό Πανεπιστημίου και από την Διοδώρου. Στο σημείο ενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νεότερη ενημέρωση: Η φωτιά που ξέσπασε κοντά στον Προφήτη Ηλία στα Μποζαίτικα παίρνει διαστάσεις όπως φαίνεται.

Υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρή παρουσία δυνάμεων της πυροσβεστικής στο σημείο, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων και ήδη έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Εξάλλου με εντολή της αστυνομίας διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή Προφήτης Ηλίας από την οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Θεοφράστου αλλά και από την Διοδώρου.

Πρώτη ενημέρωση: Φωτιά ξέσπασε στην περιμετρική της Πάτρας στο ύψος των Μποζαϊτίκων κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. 

Στο σημείο σπεύδουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Μποζαίτικα φωτιά - 1


Μποζαίτικα φωτιά - 2


Μποζαίτικα φωτιά - 3