Με αφορμή πληροφοριών ότι οι Δημότες πληρώνουν μέσω του Ταμείου του Δήμου,τη δαπάνη της ηλεκτρικής ενέργειας των αναμεταδοτών που βρίσκονται εγκατεστημένη στο Δασύλλιο, κατέθεσα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο.   

"Ελπίζω ο κ. Πελετίδης, να μην επιλέξει το γνώριμο δρόμο της Ένοχης Σιωπής που τον διακρίνει, όταν υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις στον Πατραϊκό Λαό.     

 Κύριε Δήμαρχε,

 Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η τότε Δημοτική Αρχή Πάτρας για να εξυπηρετήσει συνδημότες μας στη λήψη καλού και σωστού σήματος για τις τηλεοράσεις, προχώρησε στην εγκατάσταση κεραίας στο Δασύλλιο για να εξυπηρέτηση τους Ιδιωτικούς Σταθμούς Τηλεόρασης.   

Η παραπάνω κεραία ηλεκτροδοτήθηκε τότε με δαπάνη του δήμου, καθώς επίσης και τα ποσά από τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας καταβάλλονταν από το ταμείο του Δήμου.

Στην πορεία των χρόνων οι τηλεοπτικοί σταθμοί, λόγο της ψηφιακής μετάβασης και την μετάδοση του σήματός τους μέσω της Digea, δεν απαιτείται η μετάδοση αναλογικού σήματος από την υφιστάμενη κεραία.

Όμως στην συγκεκριμένη και εν’ λειτουργία εγκατάσταση του Δήμου, έχουν τοποθετηθεί από ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και πιθανό από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναμεταδότες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:

  •  Η παροχή του Ηλεκτρικού Ρεύματος, συνεχίζει να έχει πελάτη και να εκδίδονται οι λογαριασμοί στον Δήμο Πατρέων ή έχει παραχωρηθεί σε μια από τις ιδιωτικές εταιρείες των Μ.Μ.Ε. που κάνουν χρήση;
  •  Οι δαπάνες του ηλεκτρικού Ρεύματος καταβάλλονται από τον Δήμο ή από τους χρήστες που έχουν τοποθετήσει αναμεταδότες;     
  • Υπάρχει έγγραφη συμφωνία για την εγκατάσταση των αναμεταδοτών μεταξύ Δήμου και των Ιδιωτικών Εταιρειών, ή αυθαίρετα ο καθένας τοποθετεί αναμεταδότη;  
  •  Έχουν τις απαιτούμενες άδειες από την Ε.Ε.Τ.Τ. και πληρούν τις προϋποθέσεις των νόμων, ή με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής συγκαλυπτονται τυχόν παρανομίες;

Ελπίζουμε ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» να δώσετε, τις απαιτούμενες διευκρινίσεις και να μην επιλέξετε άλλη μια φορά, την Ένοχη Σιωπή που σας διακρίνει όταν αποκαλύπτονται ενέργειες προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων" αναφέρει η ανακοίνωση.