Για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε ο Κώστας Κρομμύδας στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης και στον Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όλοι οι ηθοποιοί “τέρατα” λόγω των δύο συγκεκριμένων ανθρώπων.

«Δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς αυτή την εξέλιξη. Και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος αν έγραφε ένα σενάριο που θα έλεγε ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κι ένας ηθοποιός όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος είναι από τους πιο δημοφιλής ηθοποιούς, θα βρίσκονταν στη φυλακή με κατηγορίες για βιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, θα το θεωρούσαμε υπερβολικό αυτό το σενάριο. Δυστυχώς για όσα συνέβησαν, αλλά ευτυχώς έγινε η αρχή και οι άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν», είπε αρχικά ο Κώστας Κρομμύδας.

Ο Κώστας Κρομμύδας είπε στη συνέχεια: «Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αυτή την εξουσία στα χέρια τους νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο, ότι μπορούν να φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις. Πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Δεν είναι μόνο ο χώρος της τέχνης. Δεν μπορεί ξαφνικά όλοι οι ηθοποιοί να γινόμαστε τέρατα, επειδή δύο πραγματικά τέρατα, το λέω έτσι γιατί δεν έχω πρόβλημα να το πω, εφόσον αποδειχθούν και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν».


Ο Κώστας Κρομμύδας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δεν μπορεί ξαφνικά εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίσουν να κλείσουν καλοκαιριάτικα έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος νόμιζε ότι θα έφευγε για διακοπές. Αυτό το “δεν μπορώ, τι μου κάνετε τώρα;” και απ’ ότι μαθαίνω να τον πιάνουν τα κλάματα, τι περίμενε δηλαδή; Ότι θα του έλεγαν εισαγγελέας και ανακριτής “πήγαινε τις διακοπές σου και έλα τον Σεπτέμβριο να τα πούμε”; Όλοι αυτοί, όχι μόνο οι δύο συγκεκριμένοι, έχουν άγνοια των πράξεών τους», πρόσθεσε επίσης ο Κώστας Κρομμύδας.

Πηγή: zappit.gr