Τουλάχιστον δέκα είναι τα σπίτια που υπέστησαν σημαντικές καταστροφές από την μεγάλη φωτιά στην Πάτρα που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν για πέντε σπίτια που κάηκαν στις Καριές και ένα αυτοκίνητο, όμως οι πληροφορίες που έρχονται από τα συνεργεία του δήμου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο των μετώπων, κάνουν λόγο για περισσότερα.

Συγκεκριμένα υπάρχουν σημαντικές ζημιές σε τρία τουλάχιστον σπίτια της Ελεκίστρας, αλλά και σε κατοικίες στο Άνω Σούλι που ήταν η πρώτη κοινότητα που εκκενώθηκε από τη φωτιά.

Πρόκειται για σπίτια που μπορεί να μην έχουν καεί ολοσχερώς όμως έχουν υποστεί ζημιές στους εξωτερικούς τους χώρους, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς οι περισσότερες από τις κατοικίες στις περιοχές αυτές, περιστοιχίζονται από κήπους και δέντρα.

Ζημιές και καταστροφές έχει υποστεί και ο καταυλισμός στο Ριγανάκαμπο που εκκενώθηκε σε κάποια φάση της πυρκαγιάς, ενώ πολλά σπίτια στην περιοχή που είχαν τις φωτιά να περνούν από δίπλα τους, έχουν σημάδια από καμένα και στάχτες.

Η επίσημη καταγραφή των ζημιών που έχει προκαλέσει η φωτιά θα γίνει από την πυροσβεστική υπηρεσίες, ενώ το ανακριτικό της πυροσβεστικής θα προχωρήσει σε έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ύποπτα, όχι για τη φωτιά που ξέσπασε στην Πάτρα, αλλά για τη πυρκαγιά που είχε ξεκινήσει μια με δύο ώρες νωρίτερα στη Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου.